Sve glasniji sa napadima

Marfi i Šmit koče dogovore u BiH

  • Izvor: ATV
  • 23.06.2024. 19:37

Dogovor naroda u BiH nemoguća je misija dok god je tu Majkl Marfi. Najviše zato što su Američkom ambasadoru uglavnom a sve krivi Srbi, i Milorad Dodik. Dok predsjednika Srpske naziva podlim i zadrtim, na svaki odgovor koji dobije, udari sankcije pojedincima i privrednicima u Republici Srpskoj.

"Onda tu laže i petlja a sve što je rekao je antidemokratija. I sada on misli da ovdje nikoga nema ko bi mogao da uzvrati. Kada mu uzvratite onda se uvode instrumenti sankcija, sankcionišu se ljudi. Еvo uveli ste sankcije pa šta? Živi smo, zdravi idemo dalje. Možda ćete nam napraviti malu štetu. Na to je spala velika Amerika", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Marfi ili Kristijan Šmit, ne zna se ko je glasniji sa prijetnjama i napadima na rukovodstvo Srpske. Dok se takmiče u tome ko će više prekršiti ono što piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu, za  za raspakivanje sporazuma, krive druge.

Dodik: Nema dogovora između naroda u BiH

Dodik: Nema dogovora između naroda u BiH

"Jedini koji se ovako direktno odvažili da idu na narode kao što su srpski i hrvatski narod su Šmit i Marfi. Oni ništa drugo ne rade osim što raspakuju Dejtonski mirovni sporazum, pokušavaju da izvrše satanizaciju srpskog naroda jer jedini se mi iz Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Dodikom protivimo raspakivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

I taman kad politički lideri koje je birao narod nešto dogovore, Marfi se javi da kaže da tako ne treba. I tako je BiH sve dalje od suživota i pomirenja. 

"Upravo onaj koji ovdje treba da radi na pomirenju, na suživotu, da u prvi plan stavlja ekonomiju i prosperitet svih nas on upravo radi nešto drugo, da sve ono oko čega bismo se i mogli dogovoriti pokušava da minira", rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Majkl Marfi koristi svaku priliku da u drugom entitetu ocrni rukovodstvo Srpske. Tako je bilo i juče u Sarajevu kada je jedina istina koju je izrekao bila - da BiH ide u pogrešnom smijeru. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: