Ambasada Austrije u BiH

Martin Pamer nije fizički napadnut u Trebinju

  • 13.07.2018. 15:44

Ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer u Trebinju nije fizički napadnut, nego je riječ samo o verbalnoj diskusiji, rečeno je Srni u ovoj ambasadi.

"Situacija je u svakom momentu bila pod kontrolom i nema razloga za uznemirenost", navedeno je u odgovoru. 

Policijska uprava Trebinje nije zaprimila prijavu da je u ovom gradu napadnut ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer, potvrđeno je Srni u ovoj upravi. 

U saopštenju iz ove uprave navode da nisu zaprimili prijavu da je ambasador napadnut u ulici Trebinjskih brigada, na lokaciji stare željezničke stanice kao što je navedeno u tekstu pod naslovom "Austrijski ambasador napadnut u Trebinju", autora Nebojše Vukanovića. 

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da nije obaviješten da ambasador Austrije u BiH Martin Pamer boravi u ovom gradu niti da je navodno napadnut, te ga pozvao da objasni šta se desilo.

"Samo sam dobio informaciju da je jedan posrnuli trebinjski političar koji pokušava da se vrati na političku scenu dobio poziv od ambasadora da je napadnut, što treba provjeriti", rekao je Petrović.  

Bloger Nebojša Vukanović napisao je da ga je ambasador Pamer obavijestio da su ga juče u trebinjskom naselju Ložiona ispred stare željezničke stanice "napali primitivci i vandali". 

"Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog 'Ćiru' i Željezničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", napisao je Vukanović.