Poslanik u NSRS

Mazalica: Tužilaštvo nema argumentaciju da dokaže odgovornost Dodika i Lukića

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 13:54

Tužilaštvo BiH nema argumentaciju kojom bi mogli dokazati odgovornost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića u procesu koji se pred Sudom BiH vodi protiv njih dvojice, rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

"Tužilaštvo je na prethodnom ročištu pokušalo cijeđenjem suve drenovine da svjedoka dovede u situaciju da kaže da je Miloš Lukić najodgovorniji čovjek u `Službenom glasniku` i osoba odgovorna i za objavljivanje i za neke druge stvari vezano za organizaciju posla", naveo je Mazalica.

On je rekao da se stiče utisak da se ovaj proces požuruje i da se dovede do kraja sudskom odlukom koja će izazvati određeni efekat, dodajući da bi ta presuda mogla biti kazna zatvora ili zabrana kandidovanja na narednim izborima Miloradu Dodiku.

"Ono čemu treba težiti da Izborni zakon Republike Srpske stupi na snagu i da naredne izbore održimo po pravilima i zakonima Republike Srpske", istakao je Mazalica.

Vulić: Gdje su oni koji su ismijavali kada sam upozoravala da se sprema atentat na Dodika

Vulić: Gdje su oni koji su ismijavali kada sam upozoravala da se sprema atentat na Dodika

Prema njegovim riječima, na ovaj način i u sprezi Centralne izborne komisije, Kristijana Šmita, Suda i Tužilaštva očigledno je da svako onaj ko se bori za interese Republike Srpske upada u Bermudski trougao između pravosuđa, lažnog visokog predstavnika i institucija koje sprovode izbore i u kojima se gube svi oni koji namjeravaju da odbrane pozicije Republike Srpske.

"Očigledno je da ovaj zakon koji je Šmit nametnuo i sve ostalo i odredbe zakona koje uvode mogućnost da se za takav prekršaj, za koji se sudi Dodiku, može izreći zabrana kandidovanja, imaju za cilj da se spriječi dalji politički angažman Dodika i da se svakome ko pokuša zaštiti interese Srpske pošalje poruka da će proći onako kako misle da će proći Dodik i kakvu mu sudbinu spremaju", rekao je Mazalica.

On je pozvao i opoziciju u Republici Srpskoj da barem deklarativno podrže predsjednika Dodika i Lukića, s obzirom na to da je SDS glasao za oba zakona zbog kojih se Dodiku i Lukiću sudi, dok je PDP glasao za jedan od ta dva zakona. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.