Ministar bezbjednosti

Nešić: Blokiraćemo rad Savjeta ministara dok se ne imenuje direktor SIPA

  • Izvor: Agencije
  • 16.09.2024. 16:20

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić, koji je predložio Slobodana Radinkovića za direktora SIPA, kazao je da neko pokušava da "obezglavi" SIPA.

Ministar odbrane Zukan Helez ranije je rekao da je kolegijum Savjeta ministara BiH skinuo s dnevnog reda tačku o imenovanju novog direktora SIPA, a o čemu se danas trebalo glasati na sjednici. Kako je rekao, imaju nezvanične podatke da je Radinković „dio kriminalnog miljea“.

Nešić je rekao da je Slobodan Radinković prošao sve bezbjednosne provjere i da ne postoje nikakve informacije da je navodno pripadnik kriminalnog miljea.

"Prošao je sve bezbjednosne provjere i dostavio svu dokumentaciju", rekao je Nešić.

Imenovanje direktora SIPA nije na dnevnom redu Savjeta ministara

Imenovanje direktora SIPA nije na dnevnom redu Savjeta ministara

Nešić je naveo da su predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto i ministar odbrane Zukan Helez bili protiv uvrštavanja u dnevni red imenovanje direktora Sipe.

"Neko hoće da obezglavi Sipu u situaciji kada je aktuelnom direktoru istekao mandat, a kada se zamjenik direktora nalazi van zemlje, u bjekstvu", rekao je Nešić novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Nešić je ponovio da Radinković ispunjava sve uslove i da je prijedlog srpskog naroda, kao i da mjesto direktora Sipe pripada Srbima.

"Darko Ćulum, kada je imenovan za direktora Sipe bio je drugorangirani, pa prije njega Perica Stanić, bio je treći", pojasnio je Nešić.

Slobodan Radinković biće novi direktor SIPA

Slobodan Radinković biće novi direktor SIPA

On je poručio da će istrajati na svom prijedlogu i da dok ne bude riješeno imenovanje direktora Sipe, neće biti ni drugih imenovanja. 

„Ukoliko ne dođe do dogovora, ovo vodi u blokadu Savjeta ministara BiH. Dok se ne riješi pitanje direktora SIPA, nećemo imenovati nikoga na nivou BiH“, zaključio je Nešić nakon sjednice Savjeta ministara BiH.    

Pratite nas i putem Vibera