Banjaluka

Nuždić za ATV: Sada je jasno da Šmit radi po direktivi bošnjačkih lidera

  • Izvor: ATV
  • 19.10.2024. 20:57

Nakon ekspresnog izvinjenja, poslije reakcije političkog Sarajeva, jasno je da Kristijan Šmit i OHR rade po direktivi bošnjačkih lidera.

Poručio je ovo za ATV gost Centralnih vijesti, Viktor Nuždić, v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, rarnih zločina i traženje nestalih.

"Konstantan pritisak međunarodne zajednice je prisutan, ne samo u ovom periodu nego uopšte od početka 90-ih godina i disolucije Jugoslavije. Svima nam je jasno šta se dešavalo 90-ih i da su Srbi već od početka okarakterisani kao 'loši momci' i krivci za sve što se dešavalo. Tako da je ovo samo nastavak jedne politike. Ali, da ne idemo toliko daleko, prisjetimo se i događaja koji su bili relativno skoro. Oni se odnose na posjetu srpskom groblju u Bratuncu ambasadora pojedinih zapadnih zemalja, koji su inkognito položili vijence, ne obavijestivši nikoga. Onda su, nakon što su reagovali bošnjački politički predstavnici, ekspresno uputili izvinjenje i rekli da ne možemo posmatrati sve žrtve isto. Na taj način samo dodatno omalovažili srpske žrtve u Bratuncu i ovo je po istom scenariju urađeno", rekao je Nuždić i dodao:

"Еvidentno je da i Šmit i OHR rade po direktivi bošnjačkih političkih lidera, jer vidjeli smo da je ekspresno odmah uslijedilo izvinjenje i pravdanje".

Istakao je da ovo možda i nije loša situacija jer je raskrinkana iluzija o bilo kakvoj objektivnosti međunarodne zajednice.

"To na kraju krajeva možda i nije loša situacija, jer svako ko ima bilo kakve iluzije da se ovdje radi o bilo kakvoj objektivnosti, mislim da je nakon ovoga sve jasno", naglasio je Nuždić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera