Advokat

Pucar: Tužilaštvo bi trebalo da povuče optužnicu poslije vrlo jasnih stavova i svjedočenja

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 15:20

Advokat Miljkan Pucar izjavio je da bi Tužilaštvo BiH poslije vrlo jasnih stavova i svjedočenja trebalo da povuče optužnicu i odustane, jer je sve drugo samo izluđivanje i gubljenje dragocjenog vremena.

"Danas smo čuli ponovo generalnog sekretara Vlade Republike Srpske Dalibora Panića koji je bio vrlo jasan – niko nema pravo u BiH, osim parlamenta BiH i Narodne skupštine Srpske da donosi zakone, niko nema pravo ni ovlaštenje da naredi `Službenom glasniku Republike Srpske` da ono što je donijela Narodna skupština u vidu zakona stopira i da se to ne objavi", rekao je Pucar nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Dodik nakon ročišta: Glupost, gubljenje vremena, farsa i blamaža čitavog pravosuđa

Dodik nakon ročišta: Glupost, gubljenje vremena, farsa i blamaža čitavog pravosuđa

Pucar je istakao da je u uvodnim riječima navedeno da su okrivljeni postupali u skladu sa Ustavom i zakonom i da bi u slučaju da su poslušali OHR prekršili zakon i napali ustavni poredak u BiH, jer samo parlament i Narodna skupština mogu donositi zakone koji su obavezujući za sve.

Pucar je ponovio da je Kristijan Šmit kao svjedok na okolnosti veoma bitan jer se u svojim odlukama poziva na bonske zaključke koji nisu pravno u prometu u BiH, nisu nigd‌je javno objavljeni niti bilo kojoj instituciji zvanično dostavljeni.

"Ako se pozivate na to, onda je bitno da dođete na Sud i da kažete na osnovu čega vam je to ovlaštenje koje vi imate", poručio je Pucar, koji je advokat Lukića u ovom postupku.

Kada su u pitanju ocjene Tužilaštva BiH da današnji svjedok Dalibor Panić "nije kredibilan jer je član SNSD-a", Pucar navodi da to ne utiče na nečiji kredibilitet.

"Opštepoznata je činjenica u BiH kako se biraju ministri, određeni službenici. To što je neko član političke stranke nema veze sa kredibilitetom, već kad neko govori neistinu, ima krivičnu odgovornost ranije", objasnio je Pucar.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.