Saša Aulić

''Srbija je gigant za BiH i utoliko su Lagumdžijine vratolomije smiješne i bezvrijedne''

  • Izvor: SRNA
  • 29.09.2024. 08:55

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić rekao je da je najnovija izjava Zlatka Lagumdžije da "Srbija nije osnivač UN" najprizemniji politički turbofolk za sarajevske uši.

Reagujući na izjavu Lagumdžije da je BiH, kako kaže, bila autor/sponzor Rezolucije UN Generalne skupštine da se prije 24 godine Srbija primi u članstvo UN, Aulić je rekao za Srnu da se Lagumdžija iz petnih žila upire da BiH predstavi kao ozbiljnu državu, a najviše doprinosi njenoj neozbiljnosti, od čega i te kako ima koristi.

"Da je BiH iole ozbiljna, Lagumdžija bi među prvima odgovarao zbog rušilačkog odnosa prema njenom Ustavu i zakonima. Ni u jednoj ozbiljnoj državi ambasador ne može polemisati ili još gore odbiti da proslijedi dopis svog nadređenog, ali zato u neozbiljnoj BiH može", naglasio je Aulić.

On je ukazao da je Srbija u svakom mogućem pogledu gigant za BiH i utoliko su Lagumdžijine pravne vratolomije smiješne i bezvrijedne.

"Zaista djeluje da će BiH u jednom trenutku kolabirati pod pritiskom sarajevske mržnje, ohrabrene od raznih bjelosvjetskih šarlatana", konstatovao je Aulić.

Pratite nas i putem Vibera