Iks

Tadić: Sarajevski mediji priznali da BiH nema nadležnost za donošenje zakona o imovini

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2024. 18:08

Pravnik Ognjen Tadić istakao je danas da su pojedini federalni mediji danas priznali ono što se iz Republike Srpske stalno napominje, a to je da BiH nema nadležnost za donošenje Zakona o bilo kakvoj, pa ni državnoj imovini.

On je ovom komentarisao povodom preglasavanja srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović od strane Denisa Bećirovića i Željka Komšića koji su usvojili prijedlog zakona o državnoj imovini.

„Već tri dana pratim i komentarišem situaciju u vezi sa Bećirović-Komšić prijedlogom Zakona o državnoj imovini i vrebam kada će istinu progovoriti rog sa lažljive koze političkog Sarajeva. Ko čeka taj dočeka! Hvala Kliks.ba. Priznali su da BiH nema nadležnost za donošenje Zakona o bilo kakvoj, pa ni državnoj imovini!!!“, naveo je Tadić na Iksu.

Podsjetio je da je to ono što Republika Srpska i svaki častan pravnik u BiH stalno tvrde. Oni predloženim zakonom tek pokušavaju da uprkos sadašnjom ustavnim nadležnostima kreiraju novu nadležnost, naveo je Tadić.

Dakle, kao što su i sami sada priznali, BiH nema ustavnu nadležnost za donošenje zakona o tzv. državnoj imovini i imaju je samo entiteti - Republika Srpska i Federacija BiH. Hvala Kliks.ba za saradnju“, objavio je Tadić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: