Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Građani vole ljude sa stavom, a ne poslušnike Zapada

  • Izvor: SRNA
  • 27.10.2024. 15:17

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je da je proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nepravan, neustavan i tendenciozan, a jedini cilj Suda i Tužilaštva BiH je da ispune želju Ambasade SAD za unitarnom BiH.

Vulićeva je, komentarišući to što je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković u jednoj televizijskoj emisiji potvrdio da je proces protiv predsjednika Srpske montiran i politički instruisan, naglasila da građani vole ljude sa stavom i hrabrošću, a ne poslušnike Zapada.

"Ministar Konaković ima šansu na političkom putu, ako bude slijedio primjer lidera kakav je Milorad Dodik", rekla je Vulićeva Srni.

Ona je navela da zakon po kojem sudija Sena Uzunović "skida glavu" Dodiku nikada nije bio u parlamentarnoj proceduri, napominjući da je Parlamentarna skupština BiH jedina instanca koja može donositi zakone.

Konaković je juče gostujući na sarajevskoj Fejs TV, između ostalog, rekao da je Dodik "stavljen na mjesto". "Onda MI Dodika stavimo na mjesto. Dodik je procesuiran, Dodik je pred Sudom BiH, Dodik je izolovan, Dodik je sankcionisan", rekao je Konaković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: