Konaković saopštio

Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA, neće imati pravo na otpremninu

  • Izvor: ATV
  • 23.10.2024. 15:21

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Еlmedin Konaković objavio je da Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA i da neće imati pravo na otpremninu.

"Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e. Razriješen je sa 8.7.2024. godine, a zaključkom Savjeta ministara BiH onemogućeno mu je pravo za otpremninom ili nekim drugim beneficijama jer bjegunac kojeg traže organi gonjenja ne zaslužuje beneficije", objavio je Konaković na društvenim mrežama.

Savjet ministara je na sjednici održanoj 17. oktobra zatražio da mu se dostavi prijedlog za razrješenje Zorana Galića s dužnosti zamjenika direktora SIPA.

Dostavljanje prijedloga je zatraženo od Ministarstva bezbjednosti u saradnji s Ministarstvom pravde i Kancelarijom za zakonodavstvo.

Juče je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio inicijativu poslanika Naše stranke Sabine Ćudić, kojom se traži smjena Zorana Galića.

Podsjećamo, Galić je od 9. jula ove godine u bjekstvu u Hrvatskoj, a u SIPA se vodi kao da je na bolovanju. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 8. avgusta za njim raspisalo međunarodnu potjernicu jer se sumnjiči za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara i krijumčarenje akcizne robe, u šta spadaju duvan, alkohol i gorivo.

Tužilaštvo tereti Galića da je zloupotrijebio položaj kao direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, a na toj dužnosti je bio od 2014. do 2023. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.