Četvrt vijeka

ATV slavi 25. rođendan: Uvijek prvi i drugačiji

  • Izvor: ATV
  • 04.06.2022. 18:15

Dvadeset i pet godina od kako je ATV emitovala svoj prvi signal. Četvrt vijeka od kako je ova kuća zasijala na medijskom nebu. Glas se brzo širio, a još brže su čuli i izvan Republike Srpske. Počelo je, jednom prostorijom, kamerom i timom koji je imao samo jednu misiju, da bude prvi. Među prvima je svoje mjesto u ovoj medijskoj kući pronašao i Predrag Ćurković.

"Mi živimo za te informacije. One su, kako ono kažu, kao vilinski konjic. One prođu čitav jedan život a naizgled traju samo jedan dan. I uvijek se treba truditi, i to je ono što je ova televizija godinama gajila, i uspijevala da napravi, da ta vijest osim što je najnovija, da ona ima svoj neki duži život i da joj se da neko dodatno značenje", izjavio je Predrag Ćurković, producent u informativnom programu.

Tim je godinama postajao sve veći, a u 25. godini postojanja ATV je kuća za oko 150 radnika. Godine su, pričaju oni koji su gradili temelje,  prošle kao jedan trenutak. 

"Poseban je osjećaj pogledati sada nakon toliko godina te neke same početke na ovoj televiziji. Godine su prošle u trenutku. Bilo je nekih teških situacija. Bilo je nekih lijepih, sretnih, bilo je nekih uzbudljivih. Ali u suštini ništa značajno se nije promijenilo u smislu da.. ja i dalje sa zadovoljstvom dolazim na posao", ističe Aleksandar Miljković, montažer. 

"Meni je ove godine punoljetstvo na Alternativnoj televiziji.  U ovom poslu prošao sam mnoge stvari koje u svojoj režiji ne bih prošao. Upoznao sam mnoge ljude koje vjerovatno nikada ne bih upoznao. Kao u svakom poslu ima dobrih i loših strana, ali čovjek se trudi da te loše zaboravi, da ne misli o njima, da ostanu samo lijepe stvari", kaže Saša Ilić, snimatelj.

ATV nije samo posao, već i porodica. Ona je velika koliko i Republika Srpska jer našim  dopisnicima ne promiče nijedna važna infomracija. Od juga do sjevera, od istoka do  zapada - uvijek su prvi. 

"Mi jesmo jedna velika porodica. ATV je meni za ovih 10 godina rada dao mnogo toga. Prijateljstva, znanja prije svega. Novih vještina, ali novih iskusatva. Kako sa druge strane da gledamo onu narodnu sliku", kazala je Sonja Danojlić Jovanović, novinar ATV-a u Istočnom Sarajevu. 

Ovaj rođendan naša medijska kuća dočekala je pod američkim sankcijama. To, sve zaposlene, nije spriječilo da nastave da rade svoj posao. Zato za ovih 25. posebne su želje. 

"Mora ostati alternativna. Što ne znači da nije aktuelna, da nije sa stavom, da nije patriotska. Da nije jednostavno ovovremenska", dodaje Ćurković.

"Da proslavi bar još 25. Nekako je sve ovo do sada brzo prošlo. Ne mogu da vjerujem da je evo već četvrt vijeka Alternativnoj televiziji", smatra Ilić.

"Da nastavi, da bude još veća, da bude još bolja, ja se tome iskreno i nadam. I nadam se da ćemo za nekih 25 godina opet sjesti i ovako popričati", navodi Miljković.

"Da bude upravo drugačiji, baš kakva je i bil asvih ovih 25 godina ali i da nastavi da sluša glas naroda", poručuje Danojlić Jovanović.

ATV sve ove godine i postoji zbog publike. Naša medijska kuća nastaviće da daje najbolje od sebe. A najbolje tek dolazi. 

Iza kamera, reflektora i scene su oni bez kojih ništa ne bi bilo isto. Producenti, realizatori, tonci, vozači, novinari...Možda nije uvijek bilo lako, ali je zato uvijek bilo timski. I to je suština ove medijske kuće, za Centralne vijesti Nataša Milojević. 



Tagovi: