Pred ljetnu sezonu

"Banja dvorovi" u nezavidnoj situaciji

  • Izvor: ATV
  • 05.06.2022. 19:15

„Sembersko more“, kako mnogi vole da kažu za bazene „Banje Dvorovi“, atraktivni su tokom ljetnih mjeseci. Svoje mjesto nađu sve generacije u potrazi za osvježenjem. Termalna voda koja ovdje izvire je ljekovita.

"Dolazim svake godine, redovni sam posjetilac, lijepo nam je ovdje, uživamo", ističe građanka Dragana.

„Dolazim ovdje stalno kupamo se, pored toga što sam i blizu ovdje je i ljekovita voda, banjska voda“, rekao je dječak Petar.

Sezona je tek počela, a ovo je nažalost skoro jedina funkcija nekadašnjeg „bisera Semberije“. Osim nekoliko usluga banjskog spektra, samo su bazeni aktivni svake godine. Hotel u ruiniranom stanju, a i bazeni se godinama skromno održavaju.

„Nismo mi ništa posebno radili, mi radimo u nekim našim uslovima , okolnostima kako smo to i ranijih godina radili. Znači uspjeli smo da pripremimo dva juniorska bazena i dva dječija“, navodi Milorad Zekić, direktor JU“Banja Dvorovi“

Dugogodišnja neizvjesna situacija u kojoj se banja nalazi, mogla bi ovih dana dobiti epilog. Tematska sjednica skupštine koju je sazvala „Koalicija dogovor za Bijeljinu“, trebala bi da da rješenje nezavidne situacije u kojoj se banja nalazi. Ono što je činjenica je da grad nema novac za banju.

„Da banja pređe na Vladu RS, da Vlada uloži određena sredstva u banju, da je rehabilituje da zaposlimo nove ljude, ili je druga opcija traženje nekog javno privatnog partnera gdje će neko privatno lice, privatno preduzeće ući sa svježim kapitalom obnoviti banju i dići je na taj nivo na koji je potrebno da bude“, kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Sistemska rješenja su neophodna. Spremnost Vlade RS da uloži u ovaj kompleks ne treba zanemariti, kaže Đurđević.

Tagovi: