Direktor

Bogdanović: Ponosan sam na sve nastavnike i učenike Osnovne škole "Desanka Maksimović"

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 21:23

Direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović" u banjalučkom naselju Dragočaj Srđan Bogdanović istakao je za ATV da je ponosan na sve nastavnike i učenike ove škole.

"Ove godine imamo 450 upisanih đaka koji pohađaju našu školu, a 60 upisanih prvačića što je za 17 više nego prošle godine. Jako smo srećni zbog toga što našu školu upisuje sve više učenika", rekao je Bogdanović.

On je istakao da je ponosan što se čak troje učenika vratilo iz Njemačke da pohađa ovu školu.

Bogdanović ističe da je jako zadovoljan nastavnim kadrom.

Svi nastavnici su verifikovani, imamo zastupljene sve predmete.

"Ja mogu biti ponosan na svoje nastavnike, zaista to su jedni vrijedni stručni ljudi koji brinu o našim učenicima i našoj djeci", rekao je Bogdanović.

On ističe da je škola obnovljena 2018. godine zahvaljujući kabinetu predsjednika Srpske Milorada Dodika i srpskog člana predsjedništva Željke Cvijanović.

"Uradili smo dosta toga. U školi od 2019. godine postoji stomatološka ambulanta dostupna svim učenicima. Imali smo ideju da djeca iz prigradskim i seoskih područja imaju dostupnost stomatoloških usluga i možemo pohvaliti da smo mi prva prigradska stomatološka ambulanta", rekao je Bogdanović.

On ističe da su roditelji zadovoljni ovom uslugom jer ne moraju voditi djecu u grad u stomatološku ambulantu već se na licu mjesta obavljaju pregledi.

On ističe da je stomatološka ambulanta dostupna kada počne školska godina.

On je istakao da u školi već duže vrijeme postoji i produženi boravak koji radi od 7 do 17 časova.

"To nije samo čuvanje djece, djeca mnogo toga nauče, bave se sportom, uče jezike", rekao je Bogdanović.

On je istakao da se u ovoj školi, između smjena, dostupna i škola sporta.

"Djeca izaberu sport s kojim žele da se bave. Najbitnije nam je u školi da se djeca bave sportom i da svako dijete može izabrati jedan sport, da mu je dostupan i da mu novac ne predstavlja prepreku do toga sporta", rekao je Bogdanović.

On je istakao da je škola "Desanka Maksimović" prvak Republike Srpske iz predmeta Srpski jezik i književnost.  

"Jako smo ponosni na svu našu djecu, imamo jako dobre učenike, nemamo nikakvih problema i nasilja u školi. Djeca su jako dobra i da sve kada ovo sagledamo, sigurno imamo budućnost", istakao je Bogdanović.

Pratite nas i putem Vibera