Majka šestoro djece

Dobojka Maja Goranović odlikovana Ordenom majke Anastasije

  • Izvor: ATV
  • 09.07.2024. 19:25

Dobojka Maja Goranović prva je vlasnica zlatnog Ordena majke Anastasije u Republici Srpskoj. Ponosna majka šestoro mališana uzrasta od dvije do trinaest godina, ne krije emocije zbog nedavnog odlikovanja. Kaže da je orden velika čast, ali i odgovornost, prvenstveno prema svetiteljki.

„Ona je rodila naše najveće srpsko čedo a to je Sveti Sava, zatim odgovornost prema našoj svetoj crkvi ali i prema svim majkama, jer svojim primjerom svjedočim put kojim mi treba da idemo a to je put koji nam je ostavio Sveti Sava“, rekla je Maja Goranović.

Orden se dodjeljuje treću godinu. S ciljem promocije rađanja, porodice i porodičnih vrijednosti. 

„Usmjeriti pažnju javnosti na svijetle primjere našeg društva i na taj način podstaći proširenje naših porodica“, rekla je Marina Protić, Udruženje Ponos. 

Sveštenička porodica Goranović najbrojnija je od dosadašnjih laureata. Vjera, ljubav i nada su im vodilja. 

„Smatram da je u roditeljstvu najvažnije prvenstveno ljubav i razumijevanje supružnika jer ni na taj način svoju djecu vaspitavamo i dajemo primjer a isto smatram da vjera u Gospoda je ključ svega“, kaže Maja.

Goranovići su jedna od 720 porodica sa troje i više djece u Doboju.  Okuplja ih dobojske udruženje Ponos koje ih je i kandidovalo.za nagradu. Dodjeljuje je Fondacija Dajane Paunović, uz blagoslov patrijarha srpskog Porfirija, u saradnji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: