Podrška Ministarstva neće izostati

Dobri uslovi za jesenju sjetvu

  • Izvor: ATV
  • 27.10.2024. 19:15

Zemljište je poprilično vlažno i lakše je za obradu. Olakšalo je to semberskim poljoprivrednicima početak jesenje sjetve. Uljana repica je već posijana, a polako se pune i parcele ostalim ozimim kulturama.

"Mi smo već posijali dobar dio površina sa uljanom repicom, sa ječmom i pšenicom, sada smo već u završnoj fazi sjetve pšenicom, imamo negdje oko 600-700 hektara pšenice ćemo zasijati, 70 hektara ječma i 250 hektara uljane repice.Sve što se više uradi, sve se može očekivati bolji rezultat, u principu za uljanu repicu koristimo oranje, podrivanje, za pšenicu tanjiranje i plića neka obrada redukovana", rekao je Nikola Krstović, šef proizvodnje PD "Semberija".

Rade i povrtlari. Na imanju Đorđa Vakčića, jagode su posijane su i ove godine.

"Ostalo je još nešto, to će danas supruga da uradi, ja idem da pripremam pšenicu i nadam se da ćemo uspjeti. Moram to da održim, time se bavim, bez obzira kako to računao nema drugoga rješenja. Nije svejedno i nije lako, ali opet kažem u svom sam i na svom sam", rekao je Đorđe Vakćić iz Velike Obarske.

Ove jeseni u Srpskoj neće biti smanjene sjetvene površine. Planirano je da se zasije 64 hiljade hektara, od čega 41 hiljada hektara pšenicom. Podrška Ministarstva neće izostati. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: