Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Nastavak ulaganja u zdravstveni sektor Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 09.11.2023. 14:21

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će izgradnjom nove bolnice u Trebinju i rekonstrukcijom u Zvorniku i Prijedoru biti okončana obnova kompletnog bolničkog sektora u Srpskoj, nakon čega će pažnja biti usmjerena na druge oblasti u zdravstvu, poput iskorišćenja banjskih potencijala za rehabilitaciju.

Nakon uručenja transportnog inkubatora i opreme za novorođenčad u Bolnici Trebinje, Dodik je izjavio novinarima da će se narednih godina, u saradnji sa lokalnim zajednicama, raditi na tome da svi domovi zdravlja budu dovedeni na najveći mogući nivo, a za pet godina ponovo će se ulagati u novu opremu u bolnicama.

Podsjetivši da je u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" prikupljeno oko 1,1 milion KM od pojedinaca, ustanova i institucija, predsjednik Srpske je naglasio da je prilikom nabavke opereme iz tih sredstava sve bilo prepušteno Udruženju pedijatara Republike Srpske koji su odlučivali šta je potrebno.

Dodik uručio inkubator i medicinsku opremu Bolnici u Trebinju

Dodik uručio inkubator i medicinsku opremu Bolnici u Trebinju

"Posebno mi je drago kad vidim entuzijazam kod medicinskog osoblja, jer sva oprema koju nabavljamo može da bude beskorisna ako nemate ljude koji su privrženi poslu i vole posao koji obavljaju, a oprema je tu da im pomogne i olakša", rekao je Dodik.

On je naveo da je ukupna vrijednost opreme koja je nabavljena u ovoj humanitarnoj akciji oko 1,2 miliona KM i da je raspoređena porodilištima širom Srpske.

Dodik je najavio da će se nastaviti sa zanavljanjem opreme u bolnicama jer se tehnologija brzo razvija, te ukazao da je neophodno obezbijediti i kvalitetnu edukaciju medicinskog osoblja za njeno korišćenje.

Agencija za bezbjednost hrane se oglasila o Koka-Kolinim proizvodima u BiH

Agencija za bezbjednost hrane se oglasila o Koka-Kolinim proizvodima u BiH

"Ovi inkubatori biće dio opreme za novu bolnicu u Trebinju i biće nabavljeno sve što bude neophodno da bi bila kompletno opremljena, prije svega za građane Trebinja, koji zaslužuje savremenu bolnicu", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio medicinskom osoblju u trebinjskoj bolnici što je istrajalo da radi u staroj bolnici u uslovima koji su, kako je rekao, morali da budu bolji, dok ne bude završena nova, čija je vrijednost oko 128,5 miliona KM i finansira se direktno iz budžetskih sredstava.

Bolnica Trebinje je u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja s realizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, dobila transportni inkubator, dva stacionarna inkubatora, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, pulsni oksimetar i perfuzor, a vrijednost opreme je skoro 115.000 KM bez PDV-a. 

Pratite nas i putem Vibera