Profesor doktor Dražen Еrić

Doktor Еrić iz Foče otišao u Dohu, sada ponovo na raspolaganju građanima Srpske

  • Izvor: ATV
  • 05.07.2024. 14:06

Profesor doktor Dražen Еrić je nakon završenih studija na Medicinskom fakultetu u Foči krenuo putem profesionalnog usavršavanja i stigao do Dohe. Sada je na čelu ustanove za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Dohi, ali bez obzira na svjetski uspjeh njegovo znanje i umijeće biće dostupno i stanovnicima Srpske.

U razgovoru za ATV Еrić je rekao da je tokom srednje škole odlučio da upiše Medicinski fakultet te ga je i upisao 1996. godine.

„Tada sam imao veliku čast da me dekan i osnivač Medicinskog fakulteta profesor Boriša Starović izabere mene kao asistenta u operacionoj sali i samim tim je on meni prenio ljubav prema plastičnoj hirurgiji i cijeli moj život je nakon prvog susreta sa njim vezan za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Bila mi je vila čast i zadovoljstvo što sam radio sa tim čovjekom i da je mogao da prenese svu energiju“, izjavio je Еrić za ATV.

Nakon smrti profesora Starovića 2005. godine, Еrić je čak razmišljao da napusti plastičnu hirurgiju jer više nije imao svog mentora i učitelja. Međutim, odlučio je da ipak krene dalje te je i 2013. godine doktorirao rekonstruktivne hirurgije potkoljenice, što mu je omogućilo da radi kao plastični i rekonstruktivni hirurg u Bolnici u Foči. Tu je radio sve do 2018. godine kada se preselio u Katar.

„Taj period je meni bio mnogo zahtijevan, bio sam sam, radio sam vrlo kompleksne i komplikovane operacione zahvate i kao mladi specijalista pun entuzijazma, pun želje da pomognem svom narodu, uspjeli smo da radimo čak i replantacije šake, prstiju, i da radimo rekonstrukcije zida grudnog koša. Univerzitetska bolnica Foča nije velika institucija, ali ja sam htio, kao mladi ljekar, da to sve uradim i uspješno sam uradio“, rekao je Еrić.

Ovaj uspješni doktor ponovo je u Republici Srpskoj gdje je nakon sedam godina prvi put imao priliku da izvrši operaciju u našoj zemlji, odnosno u UKC-u Srpske, a preko jednog projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

„Sada sam se sa profesorom Đajićem dogovorio da napravimo saradnju i da budem stalni konsultant u UKC- Srpske a vjerovatno i na Medicinskom fakultetu u Banjaluci. meni bi bila velika čast da svo to svoje znanje prenesem i studentima i kolegama specijalizantima, a imao sam priliku i da održim predavanje da kolege vide čime se ja bavim“, rekao je Еrić za ATV.

Razgovor za doktorom Еrićem možete pogledati u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?