Savo Minić

Gazdinstvo porodice Kusmuk primjer dobre prerade voća

  • Izvor: SRNA
  • 08.07.2024. 13:41

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas da je gazdinstvo porodice Kusmuk na Palama školski primjer kako obezbijediti dovoljne količine voća, imati primarnu, ali i konačnu preradu i voćnu rakiju.

Nakon što je obišao gazdinstvo Srete Kusmuka, Minić je rekao da je danas dogovoreno da u narednih nekoliko dana počne sređivanje puteva koji vode do ovih imanja, navodeći da će kvalitetna putna infrastruktura biti potrebna onog momenta kada se proširi proizvodnja.

"Svaka investicija biće ispraćena kroz pravilnik. Dogovorili smo dolazak savjetodavne službe da bi ova investicija u cijelosti bila ispraćena kroz sve podsticajne mjere", istakao je Minić.

On je naveo da će poslije današnjeg sastanka sa poljoprivrednicima i privrednicima sa područja Pala sigurno i taj dio unijeti u pravilnik da bi što više pomogli poljoprivrednim proizvođačima.

Minić je naglasio da je svaka investicija u Republici Srpskoj bitna, navodeći kako je i na gazdinstvu Kusmuka došlo do proširenja proizvodnje.

On je izrazio zadovoljstvo što u ovom gazdinstvu ima i djece, koje je primjer kako jedna porodica može da svojim radom obezbijedi sebi sredstva za život.

Osim Minića, imanje porodice Kusmuk posjetili su načelnik opštine Pale Boško Jugović, direktor Zavoda za zapošljavanje Damjan Škipina i predsjednik Privrednog savjeta opštine Pale Nedeljko Еlek.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: