''Dosije''

Kako su banjalučki policajci spasili ženu: ''Ona je histerisala, bacala se, vrištala''

  • Izvor: ATV
  • 09.10.2024. 07:07

Policija je još jednom pokazala herojstvo na djelu. Ovaj put pripadnici stanice za intervencije PU Banjaluka. Dobili su prijavu da je nakon nasilja u porodici, žena istrčala iz stana, prijeteći da će skočiti sa mosta. Odmah su krenuli da je traže i spriječe ono najgore. Nije to bilo ni malo lako. Obišli su sve mostove i obalu Vrbasa.

"Sat vremena je trajala ta potraga gdje, da li je živa, da li ovo, da li je ono niko nije imao nikakve informacije, mi kad smo zaprimili prijavu krenuli smo od Gradskog mosta obišli smo duž Vrbasa do Rebrovca, išli smo i pješke i autima se čekali. Kružili smo i sa jedne i sa druge strane i pješke smo obišli i u međuvremenu se pojavila na mostu tu“, rekao je Nikola Stanojević iz Policijske stanice za intervencije Policijske uprave Banjaluka.

Još jedna dojava je stigla. Žena je primijećena na mostu Venecija. Patrola se nalazila u blizini, odmah su se zaputili ka tamo. Zatekli su je teškom psihičkom stanju. Bilo kakva komunikacija sa njom bila je gotovo nemoguća.

"Na svu sreću bili smo u samoj blizini u ulici Stepe Stepanovića, ovdje i odmah smo pod zvučnom i svjetlosnom signalizacijom stigli na mjesto i potvrdili navode prijave. Vidjeli smo okupljene građane i lice koje je bilo rastreseno i u histeričnom stanju i prilikom našeg dolaska lice je počelo još više da histeriše, da vrišti da se baca, da li je to bila reakcija na naš dolazak, i ponovo je krenula preko ograde, već je bila prebacila nogu preko ograde bez razmišljanja ja i trojica kolega uhvatili smo lice za noge i ruke i uspjeli smo da je otrgnemo od ograde i da je vratimo na bezbjedno. Pokušali smo stupiti u komunikaciju ali lice je pričalo nepovezano, pokušali smo nekom psihološkom pričom da smirimo lice nismo baš uspijevali u tome te smo obavijestili naše kolege iz dežurne službe da pozovu hitnu i samo za par minuta su se našli na licu mjesta i uspjeli pomoći da lice sprovedemo na kliniku za psihijatriju“, priča Srđan Pejić iz Policijske stanice za intervencije PU Banjaluka.

Sve detalje ovog slučaja donosimo u Dosijeu:

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)