Direktor ATV-a

Kevac: Sankcijama žele ugasiti ATV!

  • Izvor: ATV
  • 27.06.2024. 09:12

Cilj sankcija koje su SAD uvele jeste da se ugasi ATV, sve drugo što navedu kao razlog je laž, rekao je direktor ATV-a Srđan Kevac, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

- Cilj je da se mi ugasimo, to je tako. Ni krivi ni dužni našli smo se na nekoj "listi". Ko pravi te liste, ko odlučuje o tome? - upitao je Kevac.

Posljedice

Istakao je da su posljedice ogromne, te da se ne mogu izmjeriti.

- Trebamo spasiti osnovno, a to su ljudska prava. Imamo 166 radnika na ATV-u koji su već duže vrijeme izloženi ovome. Nagađamo da nekome smetamo, možda smo previše svoji, što njima ne odgovara - dodao je Kevac.

- Ta dubina, koju ove sankcije pogađaju, praktično nema ni granica. Ne zadržava se u kompaniji, nego se širi na ljude koji su povezani, na porodice tih ljudi. To su ljudske sudbine. Imamo primjer našeg radnika Slaviše, koji trenutno trpi veliku štetu jer ne može dobiti kredit za stan. Imamo primjer kolege iz Prointera koji dolazi u iskušenje da napusti ovu zemlju i da ode da radi negdje drugo - istakao je Kevac.

Zadržati radnike

Kevac je dodao da u ovakvim situacijama, treba se naći model kako zadržati radnike, jer je tu dosta kvalifikovanih, vrijednih i pametnih ljudi, koji kao takvi, mogu olako doći do drugog posla.

- Vidjeli smo mnogo primjera, kvalifikovanih, pametnih ljudi, koji svakodnevno dolaze u takve izazove, da možda razmišljaju i o napuštanju tih firmi, što je problem - naveo je Kevac.

Ističe da su se sankcije i kada su u pitanju i marketing kuće, odrazile na ATV.

- Nažalost i prije sankcija, a i odmah nakon toga, svi budžeti marketinških agencija koji se odnose na ATV su poništeni. Možda su neke kompanije htjele da ih mi promovišemo, ali zbog da se tako izrazim, loše reklame, nisu - dodaje Kevac.

Direktor ATV-a  je rekao da će se naša medijska kuća, na svaki mogući, zakonom dozvoljeni način, boriti da opstane i da ispuni očekivanja koja gledaoci imaju.

Poslovanje pod sankcijama veoma izazovno

- Ono što je za druge sasvim normalno, od posjedovanja programskog sadržaja do bankovnih računa, nama je izazov, ali ponos je biti na čelu kompanije koju predstavljaju ljudi koji rade u ovakvim uslovima, nepravednim uslovima. Nepravedno je to da se slomi sve na profesionalcima, dubina ovih sankcija je takva. Oni su nam čak rekli da je to upereno protiv menadžmenta, ne protiv novinara. Prijetnje zatvaranjem računa, nemaju granica, one se šire na ljude koji su povezani, njihove porodice, što je besmisleno - kaže Kevac.

Pratite nas i putem Vibera