Izvor:
ATV
14.11.2023
06:58
Komentari:
0U toku sezone slava, pred građanima je važno pitanje - koliko izdvojiti za slavsku trpezu. Za pečenje građani će izdvojiti 20 maraka po kilogramu prasetine, dok cijene svinjskog mesa iznose preko 12 maraka po kilogramu - kažu mesari.
Поред припремања славске трпезе, предстоји и Божићни пост који почиње 27. новембра.
Током поста, једна од незаобилазних намирница је и рибље месо.
Најскупље месо је лосос чији килограм кошта 54 марке, те месо од туне која износи 38 марака по килограму. Нешто повољније су цијене ослића и ријечних риба.
Више цијене свињског и рибљег меса грађанима не пада лако. Док се неки одлучују да смање количину куповине тих намирница, други не жале ни посљедњу марку.
Период слава вријеме је када се породице и њихови пријатељи окупљају да обиљеже породичну традицију. Уколико славска трпеза и буде скромнија у поређењу са претходним годинама, оно чега не треба да мањка су љубав и слога.
Najnovije
Najčitanije
18
57
18
52
18
39
18
30
18
29
Trenutno na programu