Koliko je novca potrebno izdvojiti za slavsku trpezu?

Izvor:

ATV

14.11.2023

06:58

Komentari:

0
Колико је новца потребно издвојити за славску трпезу?

U toku sezone slava, pred građanima je važno pitanje - koliko izdvojiti za slavsku trpezu. Za pečenje građani će izdvojiti 20 maraka po kilogramu prasetine, dok cijene svinjskog mesa iznose preko 12 maraka po kilogramu - kažu mesari.

Поред припремања славске трпезе, предстоји и Божићни пост који почиње 27. новембра.

Током поста, једна од незаобилазних намирница је и рибље месо.

Најскупље месо је лосос чији килограм кошта 54 марке, те месо од туне која износи 38 марака по килограму. Нешто повољније су цијене ослића и ријечних риба. 

Више цијене свињског и рибљег меса грађанима не пада лако. Док се неки одлучују да смање количину куповине тих намирница, други не жале ни посљедњу марку.  

Период слава вријеме је када се породице и њихови пријатељи окупљају да обиљеже породичну традицију. Уколико славска трпеза и буде скромнија у поређењу са претходним годинама, оно чега не треба да мањка су љубав и слога. 

Podijeli:

Large banner