Marketinški trik

''Lažno rezervisan'' smještaj za Novu godinu

  • Izvor: ATV
  • 12.10.2024. 19:34

Nema slobodnog smještaja u Banjaluci za novogodišnje praznike, naslov je to koji je privukao pažnju mnogih ovih dana. Upućeni ipak kažu da stvari ne stoje baš tako i da se radi o "trgovačko-marketinškom" triku. Naime, vlasnici smještaja, na platformama za rezervaciju, pribjegavaju jednoj caki, a to je da kapacitete zaključaju odnosno lažno rezervišu.

"Pred Novu godinu se otvore ti, na Bukingu, kapaciteti i onda se može rezervisati. Sve do Nove godine to bude rezervisano iz razloga da ne bi neko nešto ranije rezervisao i onda otkaže i naravno nama problem. Za sad još uvijek, koliko sam ja upućen, nema nikakvih rezervacija za Novu godinu, samo što ljudi tako sačuvaju ta mjesta za mjesec dana pred Novu godinu se to otvori i kreće tada", kaže Zlatan Tatić, udruženje "Horeka".

Preuranjeno je pričati o rezervaciji smještaja i ponudi za novogodišnje praznike, kažu i u Udruženju poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeka“. Tek krećemo sa osmišljavanjem ponude i nekim manjim pripremama. 

"Nikakve konkretne odluke nismo donijeli. Ta marketinška caka Bukinga, možda se vodi prijašnjim iskustvom i svakako će Banjaluka biti centar dešavanja i svako ko je poranio sa rezervacijama neće pogriješiti samo sad je preuranjeno pričati o tome. To možda druga polovina novembra, kraj novembra tad će se sve znati", kaže Goran Kurtinović, predsjednik Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Horeka.

Zanimljivu situaciju na platforma za rezervaciju smještaja u Banjaluci, ali i u Trebinju primjetili su i u Turističkoj organizaciji Republike Srpske. 

"To znači da će u ovom preostalom dijelu godine doći do porasta cijene smještaja. Za sada, kroz sve gradove u RS nemamo još uvijek situaciju kakvi će sadržaji biti u tom nekom zimskom periodu  tamo nekad početkom decembra pa do polovine januara. tako da se ne može još uvijek pričati o nekim programima", kaže Marko Radić, TO Republike Srpske.

Svi koji su naumili novogodišnje praznike provesti u Banjaluci, imaju vremena da rezervišu smještaj. Samo moraju redovno da prate stanje ponude i imaju "brz prst"

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: