Potvrdio vođa tima

Mašinski tim Civilne zaštite Srpske na putu za Jablanicu

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 15:42

Pripadnici Mašinskog tima Uprave civilne zaštite Republike Srpske sa dva kamiona i dvije mašine krenuli su ka Jablanici, radi pružanja pomoći unesrećenima nakon obilne kiše, rekao je vođa ovog tima Ilija Grbović.

"Moj tim ide sa dva kamiona i dvije mašine, dok se USAR timovi (specijalizovane jedinice za spasavanje iz ruševina) pripremaju za polazak", rekao je Grbović novinarima.

Na poziv Federalne uprave civilne zaštite, u Jablanicu je upućen Mašinski tim, koji čine dva kamiona sa rukovaocima, utovarivač "ult" i bager.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić izjavio je ranije Srni da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio od Uprave da svoje ljudstvo i mašine stavi na raspolaganje i pomogne Federaciji BiH u saniranju štete nakon padavina.

Ispovijest žene čija je porodica ostala zaglavljena u poplavama

Ispovijest žene čija je porodica ostala zaglavljena u poplavama

Sporazum između entitetskih uprava Civilne zaštite predviđa da se na poziv Federalne uprave na teritoriji Federacije BiH angažuje Uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštila je da je potvrđena smrt 14 lica u poplavljenim područjima u Jablanici, ali da je prijavljen veliki broj nestalih na jablaničkom i na području Konjica.

Usljed obilne kiše poplave su pogodile Kiseljak, Fojnicu i Kreševo.


(Foto: RUCZ)

Pratite nas i putem Vibera