Saopštenje

MUP Srpske: Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama

  • Izvor: ATV
  • 25.06.2024. 08:44

Provodeći preventivne aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske i ove godine nizom aktivnosti širom Republike obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama, 26. juni, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Jedan od ciljeva ovogodišnje kampanje koja se provodi u saradnji sa Komisijom za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj je podizanje svijesti o štetnom djelovanju i posljedicama koje nastaju konzumiranjem opojnih droga, te važnosti rane intervencije, kao i pružanja podrške i pomoći osobama koje koriste drogu.

MUP Srpske je prošle godine otkrilo 2.681 slučaj u oblasti droga (403 krivična djela i 2.278 prekršaja zloupotreba opojnih droga), navodi se u saopštenju.

Organizovane su 54 operativne akcije, od kojih je 12 međunarodnog karaktera kojima je otkriveno je i razbijeno više organizovanih kriminalnih grupa, kao i pet laboratorija za proizvodnju droge.

MUP Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima, u cilju borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, te podizanju svijesti građana o štetnosti upotrebe i konzumiranja, te posljedicama koje upotreba droga nosi.

U osnovnim i srednjim školama i u narednoj školskoj godini nastaviće se sa organizovanjem edukativnih predavanja za učenike sa ciljem upozoravanja na sve štetnosti koje nosi konzumacija opojnih droga, ali i posljedice nezakonite trgovinom drogom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: