Dugačak više od dva metra

Nebojša Šarić iz Srpca ulovio soma teškog 67 kilograma! (FOTO)

  • Izvor: Glas Srpske
  • 08.10.2024. 07:19

Strastveni ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca kod Srpca pokazao je da je pravi majstor u lovu na soma upecavši u Savi nakon dva sata borbe kapitalca teškog 67 kilograma i dugačkog 205 centimetara.

Da se radi o grdosiji kakva se rijetko viđa, potvrdio je i sam Nebojša koji se pecanjem bavi duže od tri decenije i ovo mu je, kako kaže, najveći ulov do sada.

- Hvatao sam do sada više somova teških od 15 do 20 kilograma, pa čak i više od 30 kilograma, ali ovaj je ubjedljivo najveći. Znao sam da u Savi ima ovakvih kapitalnih primjeraka i vjerovao sam da će doći trenutak kada će se jedan od njih zakačiti i na moju udicu - uzbuđeno priča Nebojša.

Soma je ulovio na udici vlastite izrade “glavinjara” na štapu marke “Dainja Proredž” 2,4 metra lt 4000D-C, tb 30 do 70 grama, uz špagu “Angryfish” 0,14.

- Bio sam ovih dana na Savi sa kolegom Daliborom Šaulom sa kojim najčešće prekraćujem vrijeme na Savi i Vrbasu i pecali smo iz čamca. Tek što smo se usidrili, na prvom zabačaju je som uzeo “glavinjaru”. Otkačili smo sidro od čamca i krenuli za ribom. Poslije sat vremena vožnje i manevrisanja, čak dva kilometra nizvodno od mjesta na kojem se zakačila, privukli smo je, zakačili kukom i ubacili u čamac - kaže Nebojša.

Mnoge kapitalce do sada je prodao bez problema, a sigurno je da će se i za ovog lako naći kupac, ali nije isključeno, kako kaže, da se nađe i na njegovoj trpezi.

- Somovi su mi uža specijalnost, ali lovio sam i krupnije primjerke smuđa, bucova i drugih riba, a sa nekima od njih sam osvajao nagrade na takmičenjima u Srbiji - kaže Nebojša.

Dugogodišnji je član Ribolovačkog udruženja “Bistro” iz Srpca u kojem obavlja dužnost potpredsjednika Skupštine udruženja.

Ističe da Srbac ima bogate vodne resurse koje je potrebno čuvati, piše Glas.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: