Bori se sa teškom bolešću

Ognjenu Ristiću (4) hitno treba pomoć dobrih ljudi

  • Izvor: Agencije
  • 02.10.2024. 15:06

Ognjen Ristiću rođen je 2020. godine, a i drugoj godini života uočena je značajna razlika u psihomotornom razvoju u odnosu na vršnjake u vidu nedostatka zainteresovanosti, govora, izvršavanja jednostavnih naloga i razumijevanja.

Tada mu je specijalističkim pregledom ustanovljena dijagnoza d‌ječijeg autizma.

Ognjen pohađa specijalnu školu “Vuk Karadžić” u Somboru gd‌je se primjenjuju defektološki i somatopedski tretmani, a u planu su tretmani matičnim ćelijama na klinici u inostranstvu. Sredstva su potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

– Molim vas da pomognete mom unuku Ognjenu. On je u drugoj godini života obolio od autizma. Njegovo liječenje se sprovodi presađivanjem matičnih ćelija. Treba da se izvrše tri intervencije. Prva je obavljena 23 septembra, druga tek za 4 ned‌jelje. Ognjenovi roditelji, moja kćerka i zet, skupljaju novac preko humanitarnog sajta Budi human. Molimo vas da pomognete da ovaj težak posao uspješno obavimo, i kako bi ljudi dobre volje mogli poslati poruku ili uplatiti novac na račun – kaže njegov d‌jed Đorđe Panić.

Kako da pomognemo Ognjenu

Upiši 1667 i pošalji SMS na 3030, jednokratna pomoć od 200 dinara (oko 3 KM)

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001908639-42

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji, Iznos je podesen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji: NBS IPS QR kod.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.