Crveni krst BiH

Otvoren humanitarni broj za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 14:53

Društvo Crvenog krsta BiH pozvalo je građane da pozovu humanitarni broj 17023 i tako pomognu stanovništvu koje su pogodile poplave u BiH.

Iz ove humanitarne organizacije naveli su da građani mogu da pomognu i uplatama na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA banka Sarajevo.

Jake padavine, koje su pogodile dijelove BiH, prouzrokovale su plavni talas i klizišta, odnosno odrone, usljed čega je nekoliko ljudi izgubilo život, a nanesena je i velika materijalna šteta.

Dramatične slike sa lica mjesta: U Jablanici se 40 osoba vodi kao nestalo

Dramatične slike sa lica mjesta: U Jablanici se 40 osoba vodi kao nestalo

Društvo Crvenog krsta BiH, u skladu sa misijom, mandatom i javnim ovlaštenjima, aktiviralo je sve raspoložive kapacitete s ciljem sprečavanja i olakšavanja ljudske patnje, te zaštite života, zdravlja i ljudskog dostojanstva.

"Crveni krst Federacije BiH /FBiH/, kao dio strukture Društva Crvenog krsta BiH i dio snaga za zaštitu i spasavanje FBiH, stavio je na raspolaganje sve raspoložive resurse, a s ciljem zaštite života i zdravlja stanovništva ugroženih zajednica – Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo", navedeno je u saopštenju.

Ispovijest žene čija je porodica ostala zaglavljena u poplavama

Ispovijest žene čija je porodica ostala zaglavljena u poplavama

Više od 20 stambenih objekata potpuno je uništeno, a život i zdravlje na stotine domaćinstava u BiH izloženi su ogromnom riziku.

Pratite nas i putem Vibera