Dvorana Centar

Počeo prvi ''Tattoo show" u Banjaluci

  • 10.05.2024. 22:32

Svečani, prvi po redu "Banja Luka Tattoo show" otvoren je danas u sportskoj dvorani Centar predstavljanjem preko sedamdeset tatu umjetnika iz regiona i Еvrope, te fenomenalnim koncertom Palladio string quarteta i banjalučke Rok simfonije.

"Tattoo show" prvi ovakve vrste u BiH bio je prilika da se građani upoznaju sa vještinama i znanjem tatu umjetnosti koje je demonstriralo više od sedamdeset tatu umjetnika iz regiona i Еvrope.

Organizator manifestacije i predsjednik Udruženja ljubitelja tetovaža "BL Tatu studio" Igor Pešić zahvalio se svim učesnicima na odazivu kao i Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, gradu Banjaluci te brojnim partnerima, uz čiju podršku je organizovan festival, a koji ima za cilj promociju tetoviranja kao umjetnosti.

"Svi posjetioci imali su priliku danas da upoznaju jedne od najvećih svjetskih tatu majstora i da uživaju u vrhunskoj muzici. Čast i zadovoljstvo mi je da smo uspjeli da u našem gradu organizujemo jedan ovakav događaj i okupimo najbolje među najboljima u našem gradu. Banja Luka danas postavlja standarde u organizaciji tattoo show-ova i možemo da budemo ponosni ", rekao je Pešić.

On se takođe zahvalio i predstavnicima kompanija "Čejen" i "Killer ink", svjetskih lidera u proizvodnji opreme za tetoviranje, a koje su glavni sponzori ove manifestacije, koji na ovaj način pokazuju koliko je događaj važan.

Manifestacija ima i humanitarni karakter. U dvorani „Centar“ , 11.5 I 12. 5. biće  postavljen humanitarni štand, gdje će se prikupljati sredstva za pomoć Sergeju Stuparu za liječenje u Moskvi.

Igorov sin, Nikola Pešić i tatu majstori koji iza sebe imaju dugogodišnju karijeru u ovoj umjetničkoj industriji radiće male tetovaže posjetiocima koji imaju želju da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji. 

"Tattoo show" se nastavlja 11. i 12. maj - odnosno u subotu i nedjelju od 12:00 do 22:00 kada su predviđeni i takmičarski dijelovi tattoo show-a gdje će svi posjetioci na licu mjesta imati priliku da se uvjere u talenat svjetskih tatu artista.

U subotu je predviđen nastup i Di-džej Mladena Tomića završne večeri je predviđen koncert grupe „Ritam nereda”, kao i dodjela nagrada za sve tatu takmičare, navode organizatori.


Pratite nas i putem Vibera