Mjesto Ostojićevo

Porodica Gajić živi u teškim uslovima: Pored svih svojih problema česta su žrtva i lažnih humanitaraca

  • Izvor: ATV
  • 09.07.2022. 22:06

Petočlana porodica Gajić iz mjesta Ostojićevo nadomak Bijeljine živi u teškim uslovima, a pored njihove muke česta su žrtva lažnih humanitaraca i političara u kampanjama.

Glava porodice Dragan Gajić kaže za ATV da ne traži ništa, samo želi da kaže istinu. Riješio je da proda bubreg kako bi djeci napravio koliko toliko normalne uslove za život.

"Žao mi je što ne mogu da radim. Radim za dnevnicu po selima gdje mogu biciklom otići, ali u grad mi je baš daleko. A da budem podstanar, onda me nema nigdje", kaže Gajić.

Ovaj petočlana porodica živi u nedovršenoj kući sa troje male djece od kojih najstarije ima pet godina, dok najmlađe osam mjeseci. Želja im je da završe kuću i da stvore normalne uslove za život, ali svaku pomoć koju su im obećali nisu dobili. Skupljaju u njihovo ime novac, ali ga oni nikada ne dobiju.

"Imao sam do prošle godine majku koja je bila dementna i mentalni bolesnik, pa je jadnica umrla. A lijepo su nas izvarali, dođu snime, pa se ne pojave. Ja uđem u kontakt ljudi koji su mi slali i ja im kažem nemojte skupljati ništa, poslije tri mjeseca niste nam donijeli ni sto kila cementa, a sebi kupujete auto od 5.000 KM. A oni odmah prekinu", kaže Gajić.

Bilo je i onih koji su se pred pojedinim televizijama javno hvalili kako im pomažu, a nikada ni marke od njih nisu vidjeli. Čak bi im prijetili kada bi spomenuli pomoć.

Kivan je i na bijeljinskog gradonačelnika. Kaže da ga je iznevjerio zbog toga što nije glasao za njega.

"Obraćao sam se i gradonačelniku Bijeljine da nam pomogne još u novembru sam pisao molbu. U decembru me primio i obećao. Napisao sam mu pismo od tri strane i slike kuće o čemu se radi, a on nama na to sve daje krmaču da je hranim. U redu, treba ona nama, ali ja mu kažem jedino da je držim u sobi sa djecom gdje spavamo svi na jednom krevetu", kaže Gajić.