Statistika

Povećan broj saobraćajki tokom ljeta

  • Izvor: ATV
  • 08.07.2024. 19:26

Danas, stravična slika stiže iz Stanara gdje su se sudarili traktor i automobil. Traktor je prepolovljen od udara. Strašne vijesti stigle su i iz Prijedora. Poginuo je otac a maloljetni sin je povrijeđen. Bili su na mopedu. Povećan je broj nezgoda tokom ljeta. Glavni "krivci" za ovakvo stanje, najčešće, su nepropisna brzina ali i alkohol.

- Ova dva mjeseca su "produženi vikend" kada se ljudi opuštaju i idu na godišnje odmore, a opuštanje znači nažalost od poštovanja propisa. Dakle, ajde voziće se malo brže, voziće se pod uticajem alkohola, vozi se u kasnim noćnim satima, živi se više noću nego danju, a to sa sobom nosi posljedice - kaže Milija Radović, zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Turistička sezona je u toku, a broj auta na ulicama iz dana u dan je sve veći, iz policije još jednom apeluju na vozače. 

- Apelujem na poštivanje zakona propisanih pravila, prije svega na vozače da poštuju ograničenje brzine i vožnju prilagode uslovima puta, a da alkohol ne konzumiraju prije korišćenja vozila ili tokom vožnje - rekao je Ljubiša Batar, inspektor za bezbjednost saobraćaja PU Banjaluka.

Upozorenja su svakodnevna, a oni koji se na njih ogluše očekuju ''paprene'' kazne, od novčanih do oduzimanja bodova. 

Povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, kao i podizanje svijesti vozača primarni su ciljevi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čije će aktivnosti tokom ljeta biti dodatno uvećane.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: