Veliki uspjeh

Prijedorčanka Nina Fuštar najmlađi dirigent Narodnog pozorišta u Beogradu

  • Izvor: ATV
  • 29.06.2024. 19:40

Nina Fuštar iz Prijedora živi svoj san. Sa samo 24 godine postala je najmlađi dirigent operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu. Priča da se ljubav prema muzici javila još u djetinjstvu.

''Mislim da se to desilo kada sam se rodila. Muzikom se bavim od vrtića, tad sam počela da pjevam u horu, onda je došla osnovna, srednja i ja sam u srednjoj znala da hoću da postanem dirigent i onda je put išao prema dirigovanju. Upisala sam i završila osnovni master studiji na fakultetu Muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi Bojana Suđića'', priča nam Nina.

Nedavno je imala i svoju prvu premijeru u Narodnom pozorištu u Beogradu. Povod je bio značajan jubilej - sto godina postojanja baleta u Srbiji. 

''Ne mogu da kažem da je bilo straha, ali stvarno jesam osjećala ogromnu odgovornost. Najviše zbog toga jer je kompozitor bio sve vrijeme prisutan. Čovjek je napisao svoje djelo, mi smo se tad tek upoznali i povjerio mi je to djelo da ja izvedem i ja sam bila presrećna, ali sve vrijeme na iglama da bude sve kako treba i sad kad je prošlo imali smo tri izvođenja mogu da kažem da sam jako zadovoljna'', kaže Fuštar.

Nina je našla svoj put kojim želi da ide. Najvažnije je kaže imati vjeru u sebe, jer to je jedan od glavnih faktora uspjeha. Svakom koncertu raduje se kao i onom prvom, ali uvijek srcu najmiliji je onaj koji održi u rodnom Prijedoru.

Pratite nas i putem Vibera