Vrijedni i sposobni

Prtilo i Popović - porodice za primjer

  • 30.09.2024. 19:18

Vrijedni, radni, sposobni i složni zato na kućnom pragu žive i kvalitetno i dobro. Primjer su višečlane porodice iz Trebinja Prtilo i Popović. U Gomiljanima živi i radi Risto Prtilo zajedno sa četoiri sina, siprigom i roditeljima. Kada ga pitate što proizvodi kaže.

Ima i posla na 40 duluma zemlje i u 15 plastenika ali Risto i porodica nikada selo ne bi mijenjali za grad.

"Pravićemo kuće ovdje,  od stana nema ništa, u stanu može jedna generacija ne mogu dvije, svađa u kući, razvod braka", rekao je Risto Prtilo, poljoprivredni proizvođač.

Kod Prtila nema svađe zato ima rada i dobre atmosfere. Uvjerio se danas i predsjednik Srpske.

Dodik: Gazdinstvo Popović uspješan primjer

Dodik: Gazdinstvo Popović uspješan primjer

"Ovo je baš jedno osvježenje doći u jednu raspoloženu veselu i radnu porodicu. Oni rade i imaju priliku da to proslave uz jedno dobro druženje i raspoloženje. Rade tu fino, kažu da je sve dobro, da se živi dobro. Naravno nije lako. A šta je lako, ja mislim da je ipak najteže sjedati čitav dan pod platanima i ništa ne raditi", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

"Zdrava porodica radna porodica, to je zadovoljstvo veliko", kaže Danica Prtilo.

Još jedna takva porodica predsjednika je dočekala na drugom kraju grada u naselju Vinogradu. Miloš Popović takođe sa četvoro djece i ostatkom porodice proizvodi domaće sokove uglavnom od divljeg nara.

Dodik posjetio voćara Miloša Popovića

Dodik posjetio voćara Miloša Popovića

"Kolčina zavisi od godine, koliko rodi, radio od 20.000 do 30.000 flaša godišnje. Radimo matični sok višnju, borovnicu, mješavine na bazi jabuke, jabuka dunja, jabuka, cvekla, mrkva i đumbira", rekao je Miloš Popović, proizvođač sokova.

"Sok je odličan, naravno prirodno, bez konzervansa, pasterizovan. Ovdje treba reći da je ovo domaćinstvo gazdinstvo organizovano uz pomoć i podršku koju smo obezbjedili takozvanim mađarskim programom, ovo što vidite ovdje", rekao je Dodik.

Vrijednost ove linije je oko 100.000 maraka, porodica je učestvovala sa 30.000 priča Miloš i kaže da je to mnogo značilo. Predsjednik dodaje da će ovakve porodice uvijek imati podršku institucija.

Pratite nas i putem Vibera