Poruka duhovnika

Riječi oca Predraga Popovića pogodiće mnoge roditelje: Posvetiti se djeci, ne znači davati i kupovati im sve

  • Izvor: ATV
  • 10.05.2023. 15:54

Poruka oca Predraga Popovića o tome šta znači zaista se posvetiti djeci - riječi koje svi treba dobro da zapamtimo.

Osluškujte srca svojih mališana

U danima u kojima se suočavamo sa najtužnijim vijestima i nesrećama koje nas okružuju, mnogi roditelji preispituju svoje odluke, pitaju se kako da nastave vaspitanje, šta je ono što moraju da izbjegnu. Roditeljstvo je definitivno jedna od najtežih i najvažnijih misija, ali djeca su najveće blago koje imamo.

U savremenom i užurbanom svijetu, često zaokupljeni raznim problemima, računima, ratama, poslovima, obavezama, često se fokusiramo na ono materijalno, trudimo se da se mališanima obezbijedi sve. A ponekad je najvažnije da malo bolje slušamo i osluškujemo njihova srca, da vodimo duge razgovore i trudimo se neizmjerno kako bi naša djeca imala povjerenja u nas i mogla da nam kažu kako se zaista osjećaju i sa kojim izazovima se suočavaju.

O tome koliko je važno da se posvetimo svojoj djeci, kao i da porodica uvijek treba da nam bude prioritet, govorio je sveštenik otac Predrag Popović:

"Posvetiti se svojoj djeci ne znači davati im sve, kupovati im sve, nego znači biti malo mudar i posvetiti se njihovim problemima trenutnim i riješiti to na najbolji mogući način. Ako čovjek ne zna kako da riješi neki problem, što nije ni sramota. Ne možemo svi u istom trenutku da izmozgamo sve, pogotovo kada je neko mnogo zauzet. Ali ne smije nikada niko od nas biti toliko zauzet da ne može da posveti vrijeme svojoj porodici. Zapamtite to. Jer ako smo toliko zauzeti da ne možemo da posvetimo vrijeme svojoj porodici, onda ćemo zasigurno prije ili kasnije tu porodicu izgubiti", kaže otac Predrag.

Pratite nas i putem Vibera!