Najluđa noć

Trebinje se priprema za proslavu Nove godine

  • Izvor: ATV
  • 17.11.2021. 19:17

Pandemija i Nova godina na jugu su glavna tema. Šta li će biti, pitali su se Hercegovci, kao odgovor stigla je zvanična najava, dva koncerta pod platanima.

Meraklijama na jugu u najluđoj noći zapjevaće Ana Bekuta, a noć prije Tropiko Bend. U vremenske uslove na jugu ne sumnjaju nadaju se da žurku neće pokvariti korona.

"Nadamo se da će biti. A pandemija, korona? Ljubav ubija koronu. Svi se radujemo Novoj godini i nadamo se da će pandemija dozvoliti da je obilježimo kako treba iako epidemiološka situacija nije baš zadovoljavajuća ali na otvorenom su koncerti. Mi idemo normalno u školu što ne bi bio i koncert. Vakcinisana sam, vodim računa o svom imunitetu i nema više razloga da se plašimo, dajte da se i malo provedemo", kažu Trebinjci.

I ranije su Trebinjci probijali led pa je tako baš ovdje održan prvi koncert u pandemiji. Osim koncerata gradske vlasti najavljuju i druge sadržaje u danima oko Nove godine. Kažu i oni prate epidemiološko stanje.

"To je ono što stalno pratimo, brojke zaista nisu dobre, naravno da ćemo poštovati sve moguće mjere i pratiti situaciju i da će sam doček biti prilagođen epidemiološkoj situaciji za koju se iskreno nadam da će biti bolja", kaže Nikola Kokić TO Trebinje.

Komšije u Crnoj Gori svoje dočeke su za sada otkazali. Baš zato u Trebinju kažu da konkurencije nemaju pa su sigurni da će praznike obilježiti navala gostiju.

Organizatori kažu da će dočeka sigurno biti. U Turističkoj organizaciji grada Trebinja se nadaju da će upravo dani oko Nove godine biti i kruna uspješne turističke sezone. 


Tagovi: