Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje

U banjalučkim vrtićima nema potvrđenih slučajeva virusnog meningitisa

  • Izvor: Glas Srpske
  • 24.10.2024. 13:41

Do sada nije potvrđen ni jedan slučaj oboljevanja od virusnog meningitisa kod djece koja pohađaju vrtiće banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, tvrdi direktor ove javne ustanove Petar Jokanović poručujući roditeljima da nema mjesta za strah.

On je za "Glas“ naveo da su radnici u vrtićima obučeni, te da pravovremenu reaguju u slučajevima kada dođe do pojave simptoma bolesti  kod djece. 

Oglasio se UKC Srpske o stanju djece sa meningitisom

Oglasio se UKC Srpske o stanju djece sa meningitisom

"Vjerujem da su mnogi zabrinuti zbog informacija o pojavi meningitisa u Kotor Varošu ali kod nas nije potvrđen ni jedan slučaj. Naši zaposleni odmah obavještavaju roditelje bilo kakav oblik temperature da se javi kod mališana. Najozbiljnije se pristupa takvim pitanjima, naročito kada je riječ o meningitisu koji je ozbiljno oboljenje a ovo jeste sezona kada se javlja“, rekao je Jokanović i dodao da centar ima odličnu saradnju sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske kojima su dužni da prijave svaki oblik zaraze koji se pojavi u vrtićima. 

Šta je meningitis i koji su simptomi bolesti

Šta je meningitis i koji su simptomi bolesti

Zbog straha od pojave virusnog meningitisa i oboljevanja mališana pojedini privatni vrtići u Banjaluci upozorili su danas roditelje i apelovali da ne dovode mališane u predškolsku ustanovu u slučaju povišene temperature, glavobolje ili drugih simptoma bolesti, te da ih obavezno obavijeste o tome i dijete odvedu ljekaru.

Kod četvoro djece u Kotor Varošu potvrđen meningitis: ''Panika među roditeljima''

Kod četvoro djece u Kotor Varošu potvrđen meningitis: ''Panika među roditeljima''


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.