HNK

U Jablanici zasijedao Štab za procjenu i saniranje štete, ovo je zaključeno

  • Izvor: SRNA
  • 08.10.2024. 19:05

Štab za koordinaciju svih aktivnosti za procjenu štete, saniranja šteta i pomoći jedinicama lokalne samouprave i stanovništvu pogođenih područja prouzrokovanih poplavama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zaključio je da treba hitno da se procijeni nastala šteta, te sačini plan aktivnosti s ciljem normalizovanja stanja na pogođenim područjima.

Štab je na sjednici u Jablanici donio zaključak i da bude sačinjen plan aktivnosti i okvirni cjenovnik sredstava potrebnih za saniranje saobraćajne i druge infrastrukture za čije će saniranje biti potrebno više vremena i sredstava, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Na sjednici je razmatrano stanje saobraćajne infrastrukture i regulisanja saobraćaja na putevima, plan odlaganja materijala, pružanje psihološke pomoći stanovništvu, sprovođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i veterinarskih mjera na područjima pogođenim poplavama, te plan procjene materijalne štete.

Načelnik opštine Jablanice Damir Šabanović, pomoćnik gradonačelnika u Službi za civilnu zaštitu grada Konjica Husein Hodžić i šef Civilne zaštite i vatrogastva grada Mostara Arnel Voljevica prezentovali su Štabu informacije o stanju u ovim mjestima.

Štab je uspostavila Vlada HNK na vanrednom zasjedanju. Na njegovom čelu je predsjednik kantonalne Vlade Marija Buhač, a čine ga ministri finansija, saobraćaja, privrede, građevinarstva, unutrašnjih poslova, zdravstva i poljoprivrede te gradonačelnici Mostara i Konjica, kao i načelnik Jablanice.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)