Akcija "Kupujmo domaće" važna za Republiku Srpsku

  • 26.04.2020. 18:06

“Kupujmo domaće” akcija je koja od početka aprila krenula punom parom. Iako se Privredna komora Srpske, više od deceniju bori da domaći proizvodi imaju prednost kod kupaca prilokom kupovine,na tome se posebno radi tokom epidemije. 

Poručuju to je sada važnije nego ikada, jer kupujući domaće možemo pomoći i sebi. Tako pomažemo privredu i čuvamo radna mjesta posebno kada zbog posljedica izazvanih korona virusom smanjena je i proizvodnja a i broj radnika.

“Jako je važno da kupujemo domaće proizvode jer kupujući domaće, pomažemo sami sebi kada kupujemo domaće proizvode daleko više novca ostavljamo ovdje u Republici Srpskoj nego što imamo koristi od kupovine proizvoda iz uvoza”, kaže Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

Na važnost kupovine proizvoda Republike Spske, nekoliko godinama ukazuju i iz Udruženja mladih ekonomista.Raduje ih kaže to što građani shvatili koliko je to važno posebno u ovim teškim trenucima.

“Činjenica je da je privreda ugrožena ne samo naša već i regiona i svijeta i naš mali doprinos kao svakog pojedinca može i mora da bude kada odemo u markete da kupujemo domaće proizvode jer na taj način ne samo da pomažemotom proizvođaču već i državi i oporavku privrede”, kaže Goran VUčić, udruženje mladih ekonomista.

Građani tvrde da o tome vode računa. Kažu, naše je bolje.

- "Uvijek dajem prednost domaćim proizvodima"
- "Gledam kod nekih kod hrane, ovo uzmem da što prije idem"

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.