Poljoprivreda

Aktuelna zelena prognoza

  • 15.04.2020. 13:12

Stanje u vinogradima je dobro, do sada su završene sve operacije kada je u pitanju rezidba vinove loze, prihrana te oranje. Sve ide po planu, a poslije kratkotrajnih padavina očekuje se i inteznivan rast vinove loze pa odmah kreću i prve zaštite tačnije tretiranje protiv korova. Sve u svemu zdravstveno stanje vinove loze je veoma dobro. Slično stanje je i u voćnjacima.

Kada govorimo o voćarstvu, prije svega mislim kada je u pitanju kruška, jabuka i šljiva ovisno o lokalitetu nalazi se u različitim fenofazama razvoja..

Zasađeno je i više povrtlarskih kultura nego prije. Kada je u pitanju oblast povrtlarstva stanje zavisi od regije, ali ono što je bilo primjetno jeste deficit vlage u zemljištu tako da su kiše dobro došle. U narednom periodu uz jednu pravilnu agrotehniku i tretiranje herbicidima ide borba protiv korova, a takođe i tretmani protiv biljnih bolesti i štetočina. Kada su u pitanju ratarski usjevi opšte stanje veoma dobro.Ovo je period kada je u jeku sjetva kukuruza nakon završene sjetve, a prije nicanja preporuka je proizvođačima da se okrenu obaveznom tretiranju herbicidima.

Nagli pad temperatura u proteklom periodu, a u pojedinim dijelovima i susnježica i snijeg nisu mnogo štetili biljkama. Tačno je da su kod voća produžili cvjetanje, pogotovo kada je u pitanju jabuka, šljiva i kruška.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.