Umag

Božić nije ni blizu, ali već najavili pozamašnu božićnicu za penzionere

  • Izvor: Agencije
  • 10.10.2024. 20:05

Iako Božić još uvijek nije ni blizu, jedan grad iz komšiluka najavio je božićnicu za penzionere - i to pozamašnu.

Naime, grad Umag odlučio je da podigne ljestvicu pogodnosti i osigura veću podršku za one čiji je iznos penzije manji od 500 evra.

Oni s penzijom, odnosno ukupnim mjesečnim prihodom, do 200 evra, dobiće najveću božićnicu – u iznosu od 600 evra.

Budimo humani: Mladiću iz Čelinca potrebna pomoć nakon teške nesreće

Budimo humani: Mladiću iz Čelinca potrebna pomoć nakon teške nesreće

Podignut je i cenzus za penzije, pa je on tako umjesto dosadašnjih 300 evra, sada 500 evra. Božićnicu će dobiti penzioneri i osobe bez ostalih primanja starije od 65 godina koje imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čija su mjesečna prosječna primanja od 1. januara do dana podnošenja zahtjeva do 500 evra. Iznosi koje će dobiti su od 100 do 600 evra, piše "mirovina.hr".

Zahtjev za podršku se može preuzeti na internet stranicama Grada Umaga ili na ulazu u zgradu Gradske uprave. Zahtjev s popratnom dokumentacijom se podnosi Upravnom odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti do 29. novembra.

Mnogi nisu znali: Kako kandidati sa manjim brojem glasova ipak prođu u Skupštinu

Mnogi nisu znali: Kako kandidati sa manjim brojem glasova ipak prođu u Skupštinu

Visina Božićnice penzionerima i starijim osobama utvrđuje se u iznosu od 600 evra korisnicima čiji je prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primanja u tekućoj godini jednak ili manji od 200 evra, dok će 400 evra dobiti korisnici čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno iznos primanja u tekućoj godini iznosi od 200,01 do 300 evra. Iznos od 200 evra ide korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primanja u tekućoj godini iznosi od 300,01 do 400 evra, dok će 100 evra dobiti oni čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primanja u tekućoj godini iznosi od 400,01 do 500 evra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: