Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Postoji podrška na nivou BiH za ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine

  • 21.09.2024. 11:04

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da postoji podrška na nivou BiH za ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine u BiH, te dodao da bi ta inicijativa u formi prijedloga mogla da se nađe na prvoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je istakao da će realizacija te inicijative omogućiti prije svega mladim ljudima da prvu nekretninu kupe bez PDV-a od 17 odsto.

"Pokrenuli smo i formalizovali to. Naš ministar /finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan/ Amidžić je to predložio. Mislim da imamo podršku na nivou BiH. Krenuli smo u vjeri da to možemo da uradimo što je prije moguće i vjerovatno ćemo imati tu inicijativu na prvoj sjednici Predstavničkog doma već u formi prijedloga, a kasnije kroz proceduru i konačno usvajanje", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić izjavio je juče da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH. Amidžić je objasnio da je ukidanje PDV-a na prvu nekretninu bitno jer zbog povećanih cijena stanogradnje građani teško dolaze do nekretnine.

Na prijedlog predsjednika Dodika: Pokrenut proces ukidanja PDV-a na prvu nekretninu

Na prijedlog predsjednika Dodika: Pokrenut proces ukidanja PDV-a na prvu nekretninu

On je podsjetio da je u Republici Srpskoj ova inicijativa pokrenuta prije godinu dana, a da su je na Еkonomskom forumu na Jahorini pokrenuli predsjednik Srpske Milorad Dodik i Privredna komora Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.