"Elektrokrajina" uduplala broj operatera Uslužnog centra

  • 31.03.2020. 14:43

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka izražava zahvalnost kupcima električne energije što su se u velikom broju odazvali na poziv za očitanje potrošnje svojih mjernih mjesta za mjesec mart i dostavu tih podataka putem telefona i elektronske pošte preduzeća.

Obavještavamo kupce da smo udvostručili broj operatera Uslužnog centra koji su dostupni na pozive kupaca putem besplatne info linije 0800 50 116 svaki dan u periodu od 7 do 19 časova.

Uprkos tome, svjesni smo da zbog preopterećenja telefonske linije određeni broj kupac nije mogaobiti uslužen od strane naših operatera, zbog čega im upućujemo izvinjenje.

Molimo kupce, koji su u mogućnosti, da podatke o stanju potrošnjeuz obavezno navođenje naplatnog broja mjernog mjesta dostavljaju elektronskom poštom na adresu callcentar@elektrokrajina.com

Molimo kupce za razumijevanje postojeće situacije koja je uzrokovana vanrednim okolnostima u kojima, prije svega, želimo sačuvati zdravlje naših kupaca i zaposlenih.

Podsjećamo da je „Elektrokrajina“, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i „Elektroprivrede RS“ u borbi protiv širenja korona virusa, usvojila mjere u cilju smanjenja neposrednihkontakata sa kupcima električne energije.

Stoga smo pozvali kupce da u periodu od 29.03. do 03.04.2020. godine sami izvrše očitanje potrošnje i podatke o tome dostaveputem besplatne info linije 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu callcentar@elektrokrajina.com.

Mjerna mjesta za  koja ne budu  dostavljeni  podaci  od strane krajnjeg kupca, primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano članom 81 stav (2) tačka a) Opštih uslova za isporuku i snabdjevanje električnom energijom - prečišćen tekst.

Konačna količina isporučene električne energije će se utvrditi nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, a u skladu sa članom 81 stav (3) Opštih uslova, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.