Vlada Republike Srpske

Imenovan tim za izradu i praćenje programa ekonomskih reformi

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 12:27

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i koordinaciju aktivnosti vezanih za pripremu Programa ekonomskih reformi BiH za period 2025-2027. godine.

Iz Vlade Srpske je nakon sjednice saopšteno da je doneseno i Rješenje o imenovanju Tima za izradu i praćenje Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i Plana reformi za provođenje Plana rasta za Zapadni Balkan.

Vlada je obavezala Ministarstvo finansija da u izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine koristi Zajedničke zaključke sa Еkonomskog i finansijskog dijaloga između Еvropske unije i partnera sa Zapadnog Balkana, Turske, Gruzije, Republike Moldavije i Ukrajine kao okvir za definisanje prioriteta i politika, isključivo u mjeri u kojoj su u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i nadležnostima institucija Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske zadužuje Ministarstvo finansija da u saradnji sa Timom za izradu i praćenje Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i Plana reformi za provođenje plana rasta za Zapadni Balkan izradi Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine, u rokovima i po metodologiji koju zahtijeva Еvropska komisija, te da isti dostavi Vladi Republike Srpske i Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Pratite nas i putem Vibera