Hercegovina

Kreće rekonstrukcija puta prema Istočnom Mostaru

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:15

Postoji opština u Hercegovini do koje se može doći samo makadamskim putevima, to je ona najmanja, Istočni Mostar. Čini se da ljude podno Veleža čekaju bolji i lakši dani.

Do opštine Istočni Mostar stiže se makadamom i od strane Mostara i od strane Nevesinja. Taj problem će uskoro biti riješen.

Mašine u ove vrleti stižu već sljedeće sedmice, za ATV kažu iz Puteva Srpske. Radiće se prvo dionica prema Nevesinju.

"Preostali dio puta prema opštini Nevesinje imamo projektnu dokumentaciju i vidjećemo šta nam još nedostaje od tehničke dokumentacije kako bi mogli ići u pravcu obezbjeđenja finansijskih sredstava i prema građevinskoj dozvoli", kaže Miroslav Janković, tehnički direktor Puteva Republike Srpske.

Završava se projekat puta, a završava se i finansijska konstrukcija. Novca  i podrške neće faliti, obećava Srđan Amidžić, ministar finansija u SM BiH.

"Kada je u pitanju ovaj projekat vezan za proširenje puta tu je i Vlada Srbije rekla da će učestvovati sa nekih 300.000 evra i Putevi Republike Srpske će isto tako učestvovati s najmanje tim iznosom pa ćemo se potruditi da u toku ove i naredne godine najveći dio posla odradimo", rekao je Amidžić.

Sve ovo će značiti malobrojnom stanovništvu ove lokalne zajednice. Bolji put znači i bolji život kaže načelnik Božo Sjeran.

"Ovo je divno mjesto idealno za bavljenje poljoprivredom i stočarstvom uglavnom se ovdje ljudi time i bave, proizvode hranu i žive od svoga rada. Ono što nedostaje jeste infrastruktura, prije svega putna. Sve te neke proizvode mi nemamo problema da planiramo problem je dolazak i odlazak. Put nam je gorući problem", naglašava Sjeran.

Za Istočni Mostar mnogi kažu da su vrata  Hercegovine i izuzetno važno istorijsko mjesto. Od entitetske granice ova opština je udaljena svega nekoliko kilometara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)