Vlasnik Tesle

Mask izgubio 15 milijardi u jednom danu: Еvo zbog čega

  • Izvor: Blic
  • 14.10.2024. 13:11

Događaj kompanije Tesla posvećen robotaksijima, na kojem su predstavljeni dugo očekivani prototipovi Cybercar-a i Robovan-a, nije impresionirao investitore i analitičare sa Vol strita. Usljed toga, akcije kompanije su naglo pale, što je dovelo do smanjenja neto vrijednosti CЕO-a Ilona Maska.

Maskova neto vrijednost, koja je djelimično povezana s Teslom s obzirom na to da drži oko 13 odsto akcija kompanije, oscilira zajedno sa vrijednošću kompanije. U petak, akcije Tesle su pale više od devet odsto, sa 238,77 dolara na 217,80 dolara po akciji.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, koji je ažuriran nakon zatvaranja berze u Njujorku, Maskova neto vrijednost opala je za 15 milijardi dolara. Sa ukupnom neto vrijednošću od 240 milijardi dolara, Mask ostaje najbogatiji čovjek na svijetu.

Nikol Kidman gurnula Salmu Hajek: Skandal na crvenom tepihu

Nikol Kidman gurnula Salmu Hajek: Skandal na crvenom tepihu

Forbs je u julu izvijestio da je Mask doživio sličan finansijski gubitak nakon što je događaj "We, Robot" odložen sa prvobitnog datuma u avgustu, a akcije Tesle su tada pale oko sedam odsto. Međutim, akcije Tesle nisu se još uvijek vratile na najviši nivo zabilježen u julu prije nego što su ponovo pale ove nedjelje.

Mask će kontrolisati više od 20 odsto akcija Tesle, ako dobije pravnu bitku oko svog "paketa isplate", što će povećati njegovu neto vrijednost.

Mask i predstavnici Tesle nisu odgovorili na zahtjeve za komentar od strane Business Insider-a.

Razorni zemljotres prijeti Balkanu: ''Desiće se u tački koja se jedina nije tresla''

Razorni zemljotres prijeti Balkanu: ''Desiće se u tački koja se jedina nije tresla''


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: