Inovacija

Novi način kupovine i plaćanja u Lidlu

  • Izvor: Feniks magazin
  • 22.10.2024. 23:13

Trgovački lanac Lidl u Njemačkoj je predan inovacijama u maloprodaji i uvodi novu promjenu u svojoj popularnoj korisničkoj aplikaciji. Prema anketama, aplikacija Lidl Plus jedna je od najpopularnijih aplikacija u njemačkoj maloprodaji. I među najčešće korištenima.

U anketi konsultantske firme "Simon-Kucher" i instituta za istraživanje tržišta "Appinio", 62 odsto od 1.000 ispitanika izjavilo je da barem povremeno koristi aplikaciju diskonta.

Za Lidl popularnost prvenstveno znači jedno: lojalnost kupaca.

Koja je razlika između astronauta i kosmonauta?

Koja je razlika između astronauta i kosmonauta?

Kako bi osigurala da tako i ostane, firma neprestano proširuje funkcije aplikacije – i sada uvodi funkciju “Scan & Go”.

Novost za kupce Lidla

“Scan & Go” znači da prilikom kupovine kupci sada s polica uzimaju proizvode koje žele, skeniraju ih aplikacijom za pametni telefon i zatim stavljaju u korpu.

Nakon što dobiju sve proizvode koje žele, kupci Lidla trebaju samo otići na kasu, tamo skenirati aplikaciju i platiti.

To eliminiše dosadan zadatak skeniranja pojedinačnih proizvoda na samouslužnoj kasi. Kupci mogu staviti artikle direktno u svoje torbe nakon plaćanja.

Banjalučanin zablistao u ''Zvezdama Granda''

Banjalučanin zablistao u ''Zvezdama Granda''

Ovo jako štedi vrijeme i kupcima i kasirkama. Savjet: Najbolje je nakon skeniranja proizvode stavljati u kolica za kupovinu. To znači da možete izbjeći nepotrebno duge redove na kasi.

Važno: I dalje će biti (vizualne) kontrole od strane Lidlovih radnika na samouslužnim kasama. Ovo je namijenjeno smanjenju rizika od krađe. Iz tog razloga ne biste trebali stavljati proizvode koje želite direktno s police u vašu torbu za kupovinu.

Usluga nije dostupna svima

Ali, nova usluga radi samo pod dva uslova: prvo, može se koristiti samo ako je poslovnica opremljena Lidlovim kasama, a drugo, potrebna je registracija u aplikaciji Lidl Plus.

Ovako će izgledati prvi objekat Lidla u BiH

Ovako će izgledati prvi objekat Lidla u BiH

Korisnici takođe moraju ažurirati aplikaciju i prihvatiti nove uslove korištenja. U suprotnom, “Scan & Go” se ne može koristiti, pišu njemački mediji.

(Feniks)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: