U saradnji sa Vladom

Obezbijeđen posao za oko tri hiljade djece boračkih kategorija

  • 24.07.2018. 14:27

Odbor djece/potomaka poginulih i nestalih boraca Republike Srpske saopštio je danas da je zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Srpske, kao i institucijama i preduzećima iz realnog i javnog sektora, među kojima je i Poreska uprava, broj nezaposlene djece poginulih i nestalih boraca sa više od 4.000 sveden na oko 1.000.

U ovom odboru su izrazili nadu da će i preostala djeca biti zaposlena u narednih godinu-dvije. 

"Žalosno je što pojedinci zapošljavanje djece iz boračkih kategorija sada povezuju sa predizbornom kampanjom, a nisu to tako pratili u prethodnih pet-šest godina, posebno u konkretnom slučaju sa Poreskom upravom, jer je direktor te institucije Zora Vidović pokazala izuzetno razumijevanje i nije korektno prema njoj upućivati takve neosnovane kritike", navode iz Odbora. 

Poreska uprava Republike Srpske primila je na nedavno završenom javnom konkursu u stalni radni odnos 32 nova službenika, od kojih je devet visokoobrazovanih iz kategorije djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske. 

Direktor te institucije Zora Vidović rekla je juče novinarima u Banjaluci rekla da je prijemom u stalni radni odnos ovih devetoro lica dat doprinos opredjeljenju Vlade da bude riješeno pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca. 

Iz Transparensi internešnela rekli su tim povodom medijima u Srpskoj "da je ova situacija uobičajena pred izbore". 

Kako su naveli, "broj ljudi koji se zapošljavaju u javnom sektoru se povećava, jer tada svi programi o zapošljavanju podrazumijevaju povećan broj radnih mjesta, sa jednim ciljem, prikupljanjem glasova".

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.