Mađarska

Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog napitka

  • Izvor: Agencije
  • 16.10.2024. 12:21

Zbog nestašice B vitamina koja je trenutno u toku u Еvropi, kompanija Hel Еnerdži iz Mađarske će privremeno obustaviti proizvodnju Hel energetskih napitaka koji sadrže B vitamine i to od 17. oktobra, a procjenjuje da će obustava trajati dvije do tri sedmice.

"Еvropska nestašica vitamina B o kojoj se naširoko izvještava u medijima, značajno utiče na farmaceutsku i prehrambenu industriju. B vitamini su neophodni za mnoge procese, a dobar primjer je vitamin B12 koji podržava normalnu funkciju imunog sistema i pomaže u smanjenju umora. Kao odgovor na ovu situaciju, primorani smo privremeno zaustaviti proizvodnju naših Hel energetskih napitaka od 17. oktobra 2024. godine", saopštili su iz kompanije čiji proizvodi se nalaze i na tržištu BiH.

Objavljena prognoza do kraja mjeseca: Polako se narušava

Objavljena prognoza do kraja mjeseca: Polako se narušava

Ističu da preduzimaju sve kako bi smanjili trajanje ovog prekida, te redukovali njegov uticaj na njihove partnere i kupce.

"Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na Hel energetske napitke, dok ostatak njihovih proizvoda - uključujući Ajs Kodži, XIXO i FloeVoter", ostaje potpuno dostupan.

"Kako ova nestašica utiče na širok spektar industrija širom Еvrope, mi aktivno radimo sa našim dobavljačima i međunarodnim partnerima na rješavanju ovog problema što je brže moguće. Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tokom ovog izazovnog perioda", zaključili su oni, prenosi "Oslobođenje".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?