Agencija za nadzor nad tržištem

Povučena tri modela bicikala za djecu

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2023. 09:44

Sa tržišta BiH povučena su tri modela bicikala za djecu, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Kako su dodali, bicikli su povučeni zato što predstavljaju rizik od povreda.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH dodaju da su povečeni sljedeći modeli: "Bed boj salkano" iz Turske, čiji je bar kod 8699957228913, i kineski "Forever" model "DJ-0672" i "Robi" model "D003-16".

Bicikl iz Turske povučen je zato što nije opremljen sa najmanje dva nezavisna aktivirana kočiona sistema, a držači na upravljačima ne ispunjavaju zahtjeve propisane u standardu.

Na Durmitoru spasena njemačka državljanka

Na Durmitoru spasena njemačka državljanka

Kada su u pitanju modeli iz Kine oni su povučeni zbog toga što zahtjeve propisane u standardu ne ispunjavaju držači na upravljačima, zaštita na lancu, kao i sjedište.

"Potrošačima koji posjeduju neki od ovih modela se preporučuje da bicikl odmah prestanu upotrebljavati. Potrošači mogu vratiti proizvod na prodajnom mjestu gdje su isti kupili, kako bi dobili potpuni povrat novca“, naveli su iz Agencije.

Osuđivani diler pretukao oca, predložen mu pritvor

Osuđivani diler pretukao oca, predložen mu pritvor

Kod sva tri bicikla zahtjevi u vezi sa uputstvima za upotrebu i označavanje nisu u skladu sa standardom, navode iz Agencije i dodaju da ovi proizvodi ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS ЕN ISO 8098:2015.

"Nadležna inspekcija je naložila mjere povlačenje proizvoda sa tržišta, povrat od potrošača i informiranja javnosti“, naveli su iz Agencije.

Pratite nas i putem Vibera