Učestvuje 13 preduzeća

Predsjednik Dodik posjetio izložbu tehnike proizvedene u Tatarstanu

  • Izvor: SRNA
  • 20.10.2024. 12:54

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas u Kazanju, tatarstanskoj prijestonici u središtu Ruske Federacije, izložbu tehnike koja je proizvedena u Republici Tatarstan.

Na izložbi učestvuje 13 tatarstanskih preduzeća koja su predstavila mehanizaciju za oblast poljoprivrede, uključujući moderne traktore, medicinske i policijske helikoptere, te kamion za otpad.

Izložbu su posjetili i ministar industrije i trgovine Tatarstana Oleg Vladimirovič, kao i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir.

Predsjednik Dodik u Kazanju sa šefom Republike Tatarstan: ''Najdraži susreti u Rusiji''

Predsjednik Dodik u Kazanju sa šefom Republike Tatarstan: ''Najdraži susreti u Rusiji''

Predsjednik Srpske prethodno je sa šefom Tatarstana Rustamom Minihanovom potpisao plan aktivnosti o sprovođenju Protokola između Tatarstana i Srpske - o trgovinskoj, ekonomskoj, naučnoj, tehničkoj, socijalnoj, kulturnoj i humanitarnoj saradnji od 7. juna.

Predsjednik Srpske će u Kazanju prisustvovati Samitu šefova država BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra.

Na Samit BRIKS-a u ruskom Kazanju pozvano je više od 60 šefova država, a delegacija Republike Srpske pozvana je kao posmatrač.

Dolazak je najavio i generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Predsjednik Dodik: Nastavljena plodna i obostrano korisna saradnja sa Tatarstanom

Predsjednik Dodik: Nastavljena plodna i obostrano korisna saradnja sa Tatarstanom

Grupaciju BRIKS-a trenutno čini 10 zemalja - Rusija, Kina, Indija, Brazil, Južna Afrika, Iran, Еgipat, Еtiopija, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Еmirati, a želju za članstvo iskazao je još određeni broj zemalja.

Udio zemalja BRIKS-a u svjetskoj ekonomiji premašuje pokazatelje G7 - grupe od sedam najrazvijenijih zemalja i taj udio nastavlja sa rastom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: