Bilo jedno od najboljih

ŠG "Klekovača-Potoci" opštini Istočni Drvar duguje 600.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2024. 19:23

Šumsko gazdinstvo ''Klekovača-Potoci'' u Istočnom Drvaru do prije par godina bilo je jedno od najboljih gazdinstava ''Šuma Republike Srpske''. Danas stanje, kako kažu iz ove opštine, katastrofalno. Prispjele a neizmirene obaveze samo prema lokalnoj zajednici iznose preko 600 000KM.

''Upravo zbog te neredovne šumske takse i neodgovornog ponašanja direktora Šumskog gazdinstva i ako se predlaže plan investicija za svaku godinu to nije ispoštovano. Otkad je vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva Klekovača nažalost obavlja direktorsku funkciju vrlo rijetko je na poslu, vjerujte da sam se samo jednom srela, ali sam zato dopisa i dopisa napisala'', rekla je načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.

Еkipa ATV-a pokucala je na vrata šumskog gazdinstva ''Klekovača-Potoci'' kako bi potražila odgovore na pitanja šta se tačno dešava u ovom preduzeću i zašto se ogromne količine trupaca nalaze kraj puta prema Istočnom Drvaru?

Radnici podnijeli niz krivičnih prijava protiv Ljubiše Petrovića

Radnici podnijeli niz krivičnih prijava protiv Ljubiše Petrovića

Vršioca dužnosti Šumskog gazdinstva ''Klekovača-Potoci'' Milana Đukanovića nažalost nismo zatekli na radnom mjestu.

Međutim, u telefonskom pozivu Đukanović nam je potvrdio da se određene količine trupaca zaista nalaze kraj puta, ali da se roba odatle i otprema. Međutim, ova na koju smo mi naišli izgleda da tu stoji danima.

''Pa to nisu ogromne količine za razliku od lagera gdje se redovno radi, ti odjeli se nalaze uz put asfaltni. Roba je odatle i otpremljena, ali određene količine imaju'', rekao je v.d. direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci“ Milan Đukanović.

Lokalna zajednica Istočni Drvar jedna je od najbogatijih šumom. Načelnica istoimene opštine kaže i da je podnijela zahtjev za dostavu ogrevnog drveta. Međutim, ni isporuku toga nisu mogli da izvrše.

Uhapšen vozač BMW-a koji je povrijedio maloljetnike i pobjegao

Uhapšen vozač BMW-a koji je povrijedio maloljetnike i pobjegao

''Stoje trupci, nema otpreme, otpremači se žale, dobavljači pogotovo, plan nije ispunjen, znamo svi da je lijepo vrijeme ali ja sam ovdje dok radnici u 1 pola 2 napuštaju radna mjesta odlaze, njega nema. Imam informacije da se poslije radnog vremena otpremaju privatni kamioni i da se ta roba nigdje ne knjiži'', kaže načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.

Iz opštine Istočni Drvar naglašavaju i da je na osnovu nalaza kontrolnih organa jasno da je sa stanjem u ovom šumskom gazdinstvu upoznata i Uprava javnog preduzeća te zabrinjava činjenica da do sada nisu preduzete mjere odgovornosti protiv odgovornih lica u šumskom gazdinstvu i da se tolerišu negativne pojave i uništava jedno od najboljih šumsko-privrednih područja u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem Vibera